Sud nije primio žalbu osuđenih srpskih studenata

VISOKI trgovački sud danas nije primio žalbu na nepravomoćnu presudu za dvoje srpskih studenata nepravomoćno osuđenih na višednevne zatvorske kazne zbog fotografiranja sa slikom ratnog zločinca Draže Mihailovića na središnjem zagrebačkom trgu, doznaje se na tom sudu.

Predsjednik Visokog trgovačkog suda Željko Potočki Hini je izjavio da nikakva žalba vezana uz slučaj srpskih studenata nije došla, pa se o tom predmetu danas nije ni moglo odlučivati.

Troje srpskih studenata arhitekture uhićeno je u subotu poslijepodne nakon što su na Trgu bana Jelačića dvije 24-godišnje studentice fotografirale godinu dana starijeg mladića koji je u rukama držao sliku osuđenog ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića. Nakon negodovanja građana policija je uhitila studente i zadržala ih do nedjelje, kada su odvedeni sucu za prekršaje.

Sudac je nepravomoćno osudio mladića i jednu djevojku na 15, odnosno pet dana zatvora, dok je treću studenticu oslobodio jer nije utvrđeno da je sudjelovala u prekršaju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osuđeni imaju pravo žalbe koju rješava Visoki prekršajni sud, a kako su na suđenju odbili odvjetnika pravnu zaštitu preuzelo je njihovo veleposlanstvo.

U veleposlanstvu Srbije i Crne Gore Hini je danas rečeno da će pružiti svu pomoć svojim državljanima i "iskoristiti sve pravne lijekove koji im stoje na raspolaganju".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara