LEŠ U MEĐIMURSKOJ ŠKRINJI

Sud o Smiljani: Pokazala je bezosjećajnost, mogla bi ponoviti zločin

Sud o Smiljani: Pokazala je bezosjećajnost, mogla bi ponoviti zločin

GLASNOGOVORNIK Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic komentirao je slučaj ubojstva Jasmine Dominić za koje je osumnjičena njena sestra Smiljana Srnec. Smiljani je maloprije određeno mjesec dana pritvora, a to se računa od 16. veljače jer je tada uhićena.

"Mogu vam potvrditi da je nakon ročišta sutkinja odredila istražni zatvor. Postoji osnovana sumnja da je počinila djelo ubojstva na štetu sestre. Nadalje, sud zaključuje da postoje okolnosti da bi osumnjičena mogla utjecati", rekao je Pavlic.

"Sutkinja primjećuje da je potrebno ispitati niz svjedoka, a koji su pretežito njezini rođaci. S nekima živi u zajedničkom domaćinstvu. A ove svjedoke koji joj nisu rođaci također poznaje", rekao je Pavlic dodavši da se sud boji da bi mogla utjecati na svjedoke.

"Postoji izrazito visok stupanj kriminalne volje i upornosti i bezosjećajnosti. Ona je već radila kriminalne radnje, sudjelovala je u djelu lažnog prijavljivanja. Sve to upućuje da bi ona mogla ponoviti djelo", dodao je.

"Što se tiče svih ostalih detalja na temelju kojih sutkinja zaključuje, ja vam ne mogu govoriti. To je prikupljeno u fazi koja je tajna, to vam ne mogu iznositi", kazao je Pavlic.

"U ovoj fazi postupka na snazi je tajnost. Ja vam ne mogu govoriti o dokazima", dodao je još jednom.

"Prije svega morate sačekati da DORH podigne optužnicu nakon istrage. Onda će se vidjeti po kojem će zakonu kazneno djelo biti kvalificirano", dodao je Pavlic.

"Djelo je kvalificirano kao ubojstvo iz članka 110", dodao je.

Objasnio je i zašto je Smiljana Srnec već ranije bila osuđena.

"Radi se o tome da je ona lažno prijavila kazneno djelo razbojništva na svoju štetu. Tvrdila je da joj je netko oduzeo novac, a radilo se o tome da je novac izgubila pa je tako željela pokriti to. Pokazalo se da je ta prijava lažna i sud je pravomoćno presudio za to kazneno djelo", rekao je glasnogovornik suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara