Sud odlučio: "Jagoda" ostaje s udomiteljima još godinu dana

Sud odlučio: "Jagoda" ostaje s udomiteljima još godinu dana

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

NADLEŽNI je sud donio danas odluku prema kojoj devetogodišnja zlostavljana djevojčica, koju su mediji nazvali "Jagoda" i čija je tragična priča šokirala hrvatsku javnost, idućih godinu dana ostaje živjeti sa svojim udomiteljima.

Prema odluci suda, roditeljima je oduzeto pravo da u tom razdoblju žive sa svojim biološkim djetetom, jer je procijenjeno kako je u interesu djeteta da ostane kod sadašnjih udomitelja, s kojima živi od šeste godine.

Jagodina priča izašla je u javnost nakon što je tek prije nekoliko mjeseci smogla hrabrosti otvoriti dušu pred psihologom i na svoj dječji način ispričati strahote koje je preživjela s ocem zlostavljačem, koji ju je seksualno napastovao.

"Mama nije znala broj od policije"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je šokantna bila rečenica koju je malena napisala u svojoj ispovijedi, rekavši kako joj mama nije mogla pomoći "jer nije znala broj od policije", iz čega je bilo jasno da je majka znala što dijete trpi, ali je preko svega prešutno prelazila i nije učinila ništa da Jagodu zaštiti od oca zlostavljača.

Otac je optužen za seksualno zlostavljanje djeteta, no u rujnu prošle godine je oslobođen svih optužbi uz objašnjenje kako dijete nije dovoljno jasno objasnilo tko ga je zlostavljao. Majka je za vrijeme suđenja prijetila djetetu da će je otac premlatiti kao psa ako bilo što kaže.

Uz Jagodu, isti par ima i sina od četiri godine, a djevojčica je u svojoj ispovijedi psihologu kazala kako vjeruje da i on prolazi iste strahote kakve je ona prolazila s ocem zlostavljačem, no sud danas nije izašao ususret zahtjevu Centra za socijalnu skrb i nije zakazao ročište na kojem bi se trebali provjeriti navodi djevojčice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara