Sud potvrdio da je hrvatski Ariel lošiji od zapadnoeuropskog

Sud potvrdio da je hrvatski Ariel lošiji od zapadnoeuropskog
ILIJA RKMAN iz društva "Potrošač" nije oklevetao tvrtku "Procter&Gamble" (P&G), kada je medijima ukazivao da je deterdžent "Ariel" namijenjen hrvatskom tržištu lošije kvalitete od onoga koji se može kupiti u zemljama zapadne Europe, presudio je danas zagrebački Općinski sud.

"Europsko tržište jedinstveno je, ili bi barem takvo trebalo biti", ustvrdio je sudac Nenad Lukić obrazlažući oslobađajuću nepravomoćnu presudu za Rkmana. Dodao je da je P&G na svoj ugled trebao misliti kada je na tržište plasirao manjkav proizvod, a ne kasnije tužiti Rkmana za klevetu i nanošenje štete ugledu tvrtke.

Osim što je odbacio njihovu tužbu sudac je predstavništvo jedne od vodećih svjetskih tvrtki osudio i na plaćanje 10 tisuća kuna sudskih troškova te namirenje troškova Rkmanove obrane.

Tužbu protiv Rkmana P&G je podnio 2004., nakon što je predstavnik društva "Potrošač" u javnosti ustvrdio da je hrvatski "Ariel" lošiji od europskog, jer ne posjeduje supstance za dubinsko čišćenje te da deklaracija tog proizvoda krši hrvatske zakone i Ustav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudac je prihvatio dokaze obrane, među kojima i mišljenje Državnog inspektorata te Kemijskog fakulteta da "Ariel" nije ekološki prihvatljiv zbog čega bi na ambalaži morao imati znak mrtve ribe.

Kao najbitniji dokaz sud je izdvojio brojne pritužbe građana koje je zaprimila udruga "Potrošač". Zaključio je i da nije bilo klevete jer je osnovna djelatnost društva "Potrošač" dobrobit kupaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara