Sud povjerovao 21-godišnjoj Irkinji, taksist s Hvara osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja

Sud povjerovao 21-godišnjoj Irkinji, taksist s Hvara osuđen na četiri godine zatvora zbog silovanja

Ilustracija: Hina

HVARSKI taksist osuđen je nepravomoćno na četiri godine zatvora zbog silovanja 21-godišnje Irkinje prošlog ljeta u Hvaru. 37-godišnjak je uhićen nakon njezine prijave da ju je izvukao iz automobila i napao na predjelu Baterije dok ju je vozio iz kluba u hostel. Bacio ju je na tlo i obljubio. Slučaj je Irkinja odmah prijavila te je policiji opisala napadača i njegov automobil. Prepoznala ga je nakon što je uhićen.

Prije dvadesetak dana, kada je svjedočila video linkom iz Dublina, mlada Irkinja se rasplakala. I dalje je uvjerena da je počinitelj okrivljeni i sasvim je u to sigurna.

Pored oštećene, nije bilo drugih inkriminirajućih dokaza

Sudac Damir Romac ocijenio je kako je iskaz vjerodostojan i iskren te je okrivljenog osudio unatoč tome što nema drugih dokaza koji bi ga teretili. Nisu nađeni biološki tragovi oštećene u taksiju, koji je i opran prije nego ga je pregledala policija. Oštećena je imala modrice po nogama i ozljede spolovila, no tragovi okrivljenog na njoj ili njezinoj odjeći nisu nađeni.

Uvjerljiva i konzistentna

Taksistu je žao što se dogodilo Irkinji, no tvrdi da nema ništa s tim te da je u to vrijeme vozio dvojicu do Milne. Sud, međutim, nije uspio doći do tih osoba koje bi posvjedočile u korist okrivljenog.

Sudac Romac zaključio je kako oštećena nema motiv lažno teretiti okrivljenog. Nije zainteresirana za progon, svjedočila je uvjerljivo i konzistentno.

Okrivljenome su se kao olakotne okolnosti cijenile obiteljske prilike te dosadašnja neosuđivanost.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara