Sudac pustio na slobodu hvarskog svećenika osumnjičenog za pedofiliju

Sudac pustio na slobodu hvarskog svećenika osumnjičenog za pedofiliju

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HVARSKOG svećenika Marija Zelanovića (72), kojeg je splitska policija jučer privela zbog kaznenih djela bludnih radnji i spolne zloporabe djeteta mlađeg od 15 godina, sudac istrage je večeras uz mjeru opreza pustio na slobodu.
 
 
Mora se javljati policiji i ne smije blizu svojoj žrtvi
 
Svećenika iz Staroga Grada na Hvaru policija je nakon završenog kriminalističkog istraživanja popodne privela pritvorskom nadzorniku i ispitao ga je sudac istrage, koji ga je, unatoč tome što je Općinsko državno odvjetništvo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tražilo istražni zatvor, pustio na slobodu.
 
Određena mu je mjera opreza, što znači da se obvezatno treba javljati policiji, a uz to ne smije ostvariti nikakav kontakt s 15-godišnjakinjom. Iz ODO-a Split najavili su žalbu na takvu odluku.
 
Zelanovića je policija jučer uhitila, privela i ispitala te osumnjičila za dva kaznena djela. U policiji zbog zaštite 15-godišnje djevojčice nisu htjeli izlaziti s pojedinostima cijelog slučaja. Lokalni mediji neslužbeno izvještavaju kako je cijeli slučaj policiji prijavila majka djevojčice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara