Suđenje Miloševiću odgođeno po 22. put

Suđenje Miloševiću odgođeno po 22. put
SUĐENJE bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) zbog njegove je bolesti odgođeno do idućeg utorka 29. studenoga, objavio je u ponedjeljak ICTY.

"Suđenje u predmetu Milošević odgođeno je do utorka 29. studenoga u 9 sati, što će ovisiti od daljnih medicinskih izvještaja koji trebaju biti podneseni raspravnom vijeću", priopćio je sud.

Jutrošnja sjednica na suđenju nije održana jer se Milošević zbog bolesti nije pojavio u sudnici, što je treći put u posljednja tri tjedna da se suđenje odgađa zbog zdravstvenih problema optuženog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prošle srijede Miloševiću je na suđenju pozlilo zbog visokog tlaka, a u petak 11. studenoga se zbog bolesti nije pojavio u sudnici.

Milošević (67), boluje od visokog tlaka i proširenja lijeve srčane pretklijetke, a zbog njegove bolesti, gripe ili iscrpljenosti maratonski proces do sada je prekidan 20-ak puta.

Požalivši se da u posljednja dva mjeseca ima ozbiljne zdravstvene probleme Milošević je od sudskog vijeća 14. studenoga zatražio šest tjedana stanke u suđenju. Pozvao se na izvješće liječnika specijalista iz Rusije, Francuske i Srbije, koji su ga na njegov zahtjev pregledali 4. studenoga i preporučili mu mirovanje, odnosno prekid fizičkih i mentalnih aktivnosti na šest tjedana.

Suci su zatražili da ga pregleda pritvorski liječnik i ekipa kardiologa iz Nizozemske i Belgije, te da ocijene nalaze rusko-francusko-srpskog konzilija, prije odluke o nastavku procesa.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara