Suđenje monstrumu Fritzlu tek iduće godine

Suđenje monstrumu Fritzlu tek iduće godine

AUSTRIJSKE su vlasti objavile kako suđenje 73-godišnjem austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu zasigurno neće početi prije 31. prosinca ove godine. Razlog odgađanja početka suđenja za 2009. godinu leži u tome što optužnica protiv Fritzla još uvijek nije u potpunosti formirana.

Tužitelj Gerhard Sedlacek je naveo kako istražitelji još uvijek prikupljaju izjave svjedoka i dokaze protiv Fritzla. "Šanse da suđenje počne u prosincu su minimalne. Najvjerojatnije će početi početkom iduće godine", naveo je Sedlacek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, 42-godišnju Elisabeth Fritzl je nakon 24 godine zatočeništva, tijekom kojih se smatrala nestalom, policija iz podruma obiteljske kuće, koja se nalazi u blizini austrijskog grada Amstettena, oslobodila 27. travnja. Monstruozni otac ju je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva seksualno i fizički zlostavljao. Rodila mu je sedmero djece, od kojih je troje s njom od rođenja bilo zatočeno u podrumu, a jedno je nakon rođenja umrlo. Elisabeth je u svom iskazu danom policiji, oca optužila za ubojstvo tog djeteta.

I.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara