Suđenje pedofilskoj bandi u Engleskoj: "Dijelili su curicu kao meso"

Suđenje pedofilskoj bandi u Engleskoj: "Dijelili su curicu kao meso"
Ilustracija (ne prikazuje događaj iz teksta): Getty Images

DJEVOJČICU su "dijelili kao komad mesa", prodajući je za seks s muškarcima, moglo se čuti na suđenju pedofilskoj bandi iz engleskog grada Telforda, Shropshire. 

Petorici muškaraca pakistanskog porijekla sudi se pod optužbom da su kontinuirano silovali djevojčicu koja je u to vrijeme imala samo 12 godina i podvodili je drugim muškarcima koji su je također silovali.

Žrtva je u snimljenom iskazu, koji je emitiran na sudu, posvjedočila da "ne može prebrojiti" koliko puta su je počinitelji silovali u dvije godine "pakla", koliko je njena agonija trajala. 

"Mohammed Ali Sultan, Amjad Hussain, Shafiq Younas, Nazam Akhtar i Mohammad Rizwan poriču da su učinili išta nezakonito", prenosi BBC.

Silovali djevojčicu na katu iznad fast fooda i u dvorištu crkve

Tužitelji na sudu u Birminghamu tvrde pak da su optuženici, među ostalim, silovali djevojčicu na prljavom madracu na katu iznad fast fooda Perfect Pizza i prisiljavali je na seks u dvorištu crkve.

Žrtva je prepričala kako su je dostavljač Tanveer Ahmed i kasnije Mohammed Ali Sultan kupili "svaki dan poslije škole" i "dijelili uokolo" s drugim "azijskim muškarcima". 

Dodala je da "nijedan učitelj" u njenoj školi nije intervenirao iako su školom kružile glasine o tome što joj se događa. 

"Bila sam previše prestrašena da bih otišla nekamo i zatražila pomoć", priznala je neimenovana žrtva.

U jednom navratu jedan od petorice optuženih je urinirao po njoj, rekla je.

Dala je do znanja i kako je razmišljala o samoubojstvu. 

Vođa bande deportiran u Pakistan zbog drugih optužbi

Ispričala je i kako se Ahmed sprijateljio s njom i na taj način je vrbovao prije nego što ju je silovao, a onda ju je nastavio prisiljavati na seks s drugim muškarcima. On, međutim, nije među optuženicima jer je u međuvremenu deportiran u Pakistan zbog "nepovezanih kaznenih djela".

Ahmed je, međutim, očito bio ključna osoba u ovoj pedofilskoj bandi. Žrtva je posvjedočila i da je vidjela kako nepoznati stariji  muškarci daju novac Ahmedu nakon što bi ju silovali na katu iznad istog fast fooda, rekla je tužiteljica Michelle Heeley.

Kad bi žrtva pokušala odbiti prisilni seks, Sultan bi je tukao i prijetio njoj i njenoj obitelji, govoreći joj između ostalog da će joj "spaliti kuću do temelja". 

Sultan (33) je već osuđivan za "slična kaznena djela protiv mladih djevojčica", rečeno je na sudu. 

Stotine djevojčica diljem Engleske silovane, sve trajalo godinama

Ovo je, podsjetimo, samo posljednje u nizu suđenja za silovanja djevojčica i djevojaka koja se broje u stotinama, ako ne i tisućama, u gradovima diljem Engleske od 1980-ih do ovog desetljeća.

Najpoznatiji slučaj je gradić Rotherham, u kojem su policija i nadležne službe godinama zatvarale oči pred masovnim vrbovanjem i silovanjem uglavnom etnički engleskih djevojčica koje su počinili muškarci koji su uglavnom porijeklom iz jugoistočne Azije. Neovisna istraga, objavljena u takozvanom Jayevom izvještaju, utvrdila je 2014. da je oko 1400 djevojčica silovano na ovaj način.

Najmanje 25 ljudi dosad je, u nekoliko slučajeva, osuđeno u Rotherhamu, no slična, godinama zakašnjela, otkrića i suđenja uslijedila su i u drugim gradovima.

U Huddersfieldu je 20 muškaraca lani osuđeno za vrbovanje djece i silovanje od 2004. do 2011., u Rochdaleu su za iste zločine osuđena devetorica muškaraca, a i u samom Telfordu još su 2013. osuđena sedmorica muškaraca, dok je jedan oslobođen.

Prema reportaži lokalnog Shropshire Stara, u ovom gradu silovano je više od stotinu djevojčica, uz oko 200 počinitelja. No Daily Mirror je prošle godine u svojoj istrazi zaključio da je od osamdesetih do danas silovano i do tisuću djevojčica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara