Suđenje Sadamu Huseinu nastavljeno iza zatvorenih vrata

SUĐENJE bivšem iračkom predsjedniku Sadamu Huseinu nastavljeno je u srijedu iza zatvorenih vrata, uz bojkot Sadamovih odvjetnika, nakon što je prije toga bilo odgođeno zbog "proceduralnih razloga".

Neimenovani izvor iz suda potvrdio je za agenciju Reuters da će suđenje biti zatvoreno pola sata, ali nije objavljen razlog toj odluci.

Suđenje obično počinje u 10,30 h po mjesnom vremenu, ali Reuters javlja da ni sat poslije u sudnici još nije bilo ni optuženoga ni sudskoga vijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vođa Sadamove odvjetničke ekipe Halil al Dulaimi ponovio je da se obrana neće pojaviti ni u srijedu ni na kojem idućem ročištu u znak prosvjeda protiv navodne pristranosti novoga predsjednika sudskoga vijeća suca Raufa Abdela Rahmana, objavio je AP.

Dulaimi tvrdi da Rahman osobno ima nešto protiv njegova klijenta jer je u vrijeme Sadamova režima dvaput bio osuđen u odsustvu i jer je pripadao oporbenoj Kurdskoj nacionalnoj stranci, javlja Reuters.

Nakon burnoga ročišta u nedjelju kad je sudac Rahman izbacio jednoga branjenika i jednoga branitelja, javlja AP, cijela je Sadamova odvjetnička ekipa izašla iz sudnice u znak prosvjeda, a Sadam je ispraćen van jer je odbio nove branitelje po službenoj dužnosti.

Odvjetnici sada najavljuju bojkot sve dok sudac Rauf Abdel Rahman ne bude zamijenjen drugim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara