Suđenje za prijetnje Uskokovoj svjedokinji: Cvik ponovno na sudu

Ilustracija: Arhiva

JAKŠA CVITANOVIĆ ponovno je na sudu. Jutros je iz splitskog pritvora stigao na ponovljeno suđenje zbog prijetnji Uskokovoj svjedokinji Petri Gugić, koja ga je uz Želitu Tomić teško teretila na suđenju korčulanskoj narko-hobotnici.

Prijeteća poruka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cvitanović i Ivica Zulim već su bili osuđeni za prijetnje Gugićkoj, no Vrhovni sud ukinuo je presudu i vratio predmet na ponovno suđenje. Nisu, naime, povjerovali oštećenoj, koja je iznijela nekoliko verzija događaja.

I Cvik i Zulim tvrde da nisu krivi. Sudac Damir Romac pročitao je iskaz Gugićkinog spruga Damira Rašidagića, koji je i sam nedavno osuđen na šest godina zatvora zbog dilanja. Uhvatili su ga u ljeto 2008. godine, i to s Ivicom Zulimom, pred stanom u kojemu je nađeno 800 grama heroina.

U pritvoru Zulim je izgleda promjenio stranu i stao uz Cvika, a ne partnera Rašidagića. Gugićka je prijavila Uskoku da ju je nazvala Zulimova sestra te prenijela poruku iz splitskog zatvora. Bilo je to za vrijeme istražnog postupka protiv Cvika i njegovih korčulanskih dilera.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara