Šuica: Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene i kolega iz HDZ-a

Šuica: Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene i kolega iz HDZ-a
Foto: FAH

U N1 Studiju gostovala je Dubravka Šuica, druga na HDZ-ovoj listi za europske izbore.

"Jako sam zadovoljna, bila je dobra i 2014., dobra je i 2013. godina. 2019. je izvanredna. Nositelj liste je mladi Karlo Ressler. Često se znamo zaklinjati u mlade, govoriti 'na mladima svijet ostaje', a onda to ne provedemo u djelo. Ovog puta HDZ je jasan - mladi stručni čovjek pred doktoratom je nositelj liste. Ostatak liste kombinacija je mlađih ljudi i nas starijih - aktualne dvije zastupnice u Europskom parlamentu, troje zastupnika u Hrvatskom saboru, dva iskusna župana s više mandata", kazala je Šuica komentirajući HDZ-ovu listu za EU izbore.

Na upit smeta li joj što je nositelj liste osoba koja nema ni približno iskustva kao ona, kaže: 

"Ni malo me ne smeta, potiče me. On je vrlo kvalitetan i stručan čovjek. Šest je godina bio uz aktualnog premijera, tada zastupnika u Europskom parlamentu, nešto u Bruxellesu, nešto u Zagrebu. Znači, ima maksimalno znanje. Pomagat ćemo se. Mislim da je došlo vrijeme da se promijeni generacija." 

Komentirala je i listu Neovisnih za Hrvatsku.

"Ako govorite o Neovisnima za Hrvatsku, ne znam koja će biti opcija. Ako će to biti ona krajnje desna, ENF, ne znam što to može značiti za Hrvatsku. Takozvani Suverenisti su već u ECR-u, odnosno njihova predstavnica Ruža Tomašić. Mi smo u EPP-u - to su naše vrijednosti, demokršćanstvo i narodnjaštvo. Nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od mene danas niti mojih kolega na listi. Svi smo mi Hrvati i kršćani. Vjerujem da su na našoj listi svi kršćani, katolici."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara