Šuica odgovara ministru Vujiću: Dubrovnik je dobio najviše, ali je i najviše stradao

DUBROVAČKA gradonačelnica Dubravka Šuica danas je, reagirajući na jučerašnju tiskovnu konferenciju ministra kulture Antuna Vujića, zahvalila Ministarstvu kulture na 20 milijuna kuna koje izdvaja za obnovu Dubrovnika, no istodobno se zapitala može li se i jedan grad u Hrvatskoj usporediti s Dubrovnikom, kao što je to učinio ministar, s obzirom na to koliko je teško stradao u srpskoj agresiji.

Ministar Vujić jučer je, komentirajući poziv dubrovačke gradonačelnice za očuvanje spomeničke jezgre, rekao da Ministarstvo za dubrovačku baštinu daje 20 milijuna kuna, a Istra i Zadar dobivaju devet, Zadar deset, a Split 13 milijuna kuna.

Gradonačelnica je rekla da svojim pozivom Ministarstvu ´nije željela tražiti krivca, niti je kanila koga optužiti - ni Ministarstvo kulture, ni Dubrovačko-neretvansku županiju´.

Podsjetivši kako je na čelu grada samo trinaest mjeseci, Šuica je kazala da su u tom kratkom razdoblju obnovili i dali na uporabu tvrđavu Revelin, sredili ´kaotično stanje u Ljetnim igrama koje je ostavio´ bivši ravnatelj Slobodan Prosperov Novak, sredili stanje u Kazalištu ´Marina Držića´ i Gradskom orkestru te izveli još mnoge projekte na dobrobit Dubrovčana.

Ministar Vujić jučer je novinarima pokazao pismo ravnatelja Zavoda za obnovu Dubrovnika Vjekoslava Vierde te na temlju tog pisma rekao kako grad i županijska vlast nisu ispunili svoje financijske obveze, a da Ministarstvo jest.

Gradonačelnica Šuica je izjavila danas kako je ministra Vujića krivo i zlonamjerno izvijestio privremeni ravnatelj Zavoda za obnovu Dubrovnika Vierda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara