Šuker: HDZ se zauzima za smanjenje poreza i doprinosa na plaće

POTPREDSJEDNIK HDZ-a Ivan Šuker predstavio je danas novinarima gospodarski program stranke najavivši provedbu strategije porasta društvenog bruto proizvoda jačanjem domaće proizvodnje.

Najavio je radikalno rasterećenje gospodarstva kroz novi porezni sustav, istaknuvši da se "HDZ zauzima za smanjenje poreza i doprinosa na plaće, a ne lamentira poput drugih o smanjivanju PDV-a". Po njegovim riječima HDZ namjerava provesti poreznu reformu kao dio strategije povećanja životnog standarda - porezne olakšice i odbici u zdravstvu, sustavu mirovinskog osiguranja, stambenoj štednji, kulturi i umjetnosti, sportu i drugim područjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iznio je podatak da se u državni proračun godišnje porezima i doprinosima prikupi 30 milijardi, a 25 milijardi kuna od PDV-a. Stoga, u HDZ-u smatraju da bi se poreznim rasterećenjem građana i poslodavaca povećala kupovna moć, a samim time bi se povećali državni prihodi od PDV-a i potaknuo gospodarski razvoj. Šuker je podsjetio da je ministar financija Mato Crkvenac prije nekoliko mjeseci govorio da ne postoji prostor za smanjivanje PDV-a dok sada uoči izbora tvrdi suprotno.

"Hrvatski porezni sustav je razoren nakon 3. siječnja. Imali smo 1999. godine dobar porezni sustav i samo ga je trebalo dograđivati", rekao je Šuker.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara