Šuker o Žužulovom (ne)plaćanju poreza odgovara SDP-u: Ja tužim, ja istražujem, ja sudim

Šuker o Žužulovom (ne)plaćanju poreza odgovara SDP-u: Ja tužim, ja istražujem, ja sudim

SABORSKI zastupnik SDP-a Nenad Stazić pitao je tijekom aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru ministra financija Ivana Šukera odgovara li nekome da Državno odvjetništvo ne dobiva dokumente od Porezne uprave, ili Porezna uprava ne dostavlja dokumente zbog toga što se čeka da slučaj utaje poreza padne u apsolutnu zastaru.

"Ovo vaše pitanje je postavljeno na pragu stalne retorike SDP-a 'Ja tužim, ja istražujem, ja sudim'. Ako je gospodinu Žužulu utvrđeno 120.000 kuna poreza, onda je taj dug evidentiran u njegovoj kartici u Poreznoj upravi, i nema šanse da to ode u zastaru. Uz to, on će morati platiti kaznu, zatezne kamate od 15 posto." - rekao je Šuker.

Začudio se što Stazić zna da Državno odvjetništvo ne posjeduje podatke i da ne može završiti postupak protiv Žužula. "Ja, kao ministar financija kojega ste pozvali kao odgovornog, nisam dobio nijedan dopis vezan za to." - zaključio je Šuker. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi kažete da informaciju nemate, ja je imam iz dnevnih novina i nitko je nije demantirao. Dug možda ne može u zastaru, ali može kazneni postupak." - odgovorio je Stazić na Šukerovu izjavu.

A.B.
Foto:M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara