Sulić: Netko želi ˝Croatia bus˝ baciti u stečaj

Sulić: Netko želi ˝Croatia bus˝  baciti u stečaj

IZA ´pobune 32 bivša radnika´ ´Croatia busa´ stoji netko kome je u interesu tu tvrtku baciti u stečaj, ustvrdio je zamjenik člana uprave ´Croatia busa´ Trpimir Sulić na konferenciji za novinare.Četrdesetak radnika ´Croatia busa´ i dalje autobusima blokira ulaz u krug tvrtke, iako je policija jučer na temelju sudskoga naloga nakratko deblokirala tvrtku.

Sulić nije htio reći na koga sumnja, no uvjeren je da ta osoba želi doći u posjed nekretnine u Heinzeleovoj ulici, gdje je tvrtka smještena.

´Postoje službene procjene da se na tom prostoru može izgraditi 130.000 četvornih metara stambenog prostora, od čega bi čista zarada iznosila 39 milijuna eura´, istaknuo je Sulić.

Žalosno je što prosvjednici imaju podršku policije koja nije spriječila ponovnu blokadu glavnog ulaza, a čak je dopustila da radnik koji nije zaposlenik ´Croatia busa´ izveze autobus iz kruga tvrtke, kazao je Sulić.

Pozvao je policiju da ´djeluje u okviru svojih ovlasti´ i makne prosvjednike iz kruga tvrtke, jer zbog njih ostalih 350 radnika ne može normalno primati plaće.

Sulić tvrdi kako se tu ne radi o štrajku jer se nezadovoljnici nikada nisu odazvali na pozive na razgovore, niti je bilo ikakvih najava štrajka ili sindikalnih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednika Novog sindikata Maria Ivekovića optužio je da ´huška buntovnike´ i netočno tvrdi da su autobusi u vlasništvu radnika, jer su vozila vlasništvo ´Croatia busa´.

S obzirom da nezadovoljni radnici stalno traže utvrđivanje prave vlasničke strukture, Sulić je ustvrdio kako on, njegov ´stric iz Amerike´ i otac Leon posjeduju 56 posto dionica (36 posto u Hypo banci kao fiduciju za kredit), Hrvatski fond za privatizaciju i Mirovinski fond 27 posto, a mali dioničari samo 0,56 posto.

Također je odbacio optužbe da je njegov otac iznosio novac iz tvrtke i da je radnicima prijetio otkazom ako ne posude novac za deblokadu računa.

Njegove riječi potvrdio je Jure Tomaš, predsjednik Radničkog vijeća, koji kaže da je većina radnika ´Croatia busa´ zadovoljna sadašnjom upravom jer im redovito isplaćuje plaće.

Uz članove Radničkog vijeća, potporu upravi pred novinarima izrazio je i predsjednik većinskog sindikata Marijan Božičević.

Kako je, po Sulićevim riječima, svakodnevna šteta zbog onemogućavanja normalnog djelovanja tvrtke 80 do 90 tisuća kuna, protiv radnika koji su blokirali ulaz podnijet će kaznenu prijavu i tražiti odštetu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara