Sumnja se da je pronađeni utopljenik nestali nautičar

U UVALI Slanici na otoku Murteru jutros je oko 7 sati pronađeno mrtvo tijelo muškarca, za kojeg se pretpostavlja da je madžarski nautičar, član posade jedrilice "Kiel", koja se sinoć oko 21,30 sati u nevremenu prevrnula između otoka Kukljara i Dužca, izvijestila je šibenskokninska Policijska uprava.

Nitko od preostalih petero članova posade, a svi su madžarski državljani, nije ozlijeđen u nesreći.

Dojavu o tom događaju policija je oko 22,15 sati zaprimila od šibenske Lučke kapetanije, nakon čega su na mjesto nesreće otplovili brodovi Lučke kapetanije "Blitvenica" i "Šibenik" te brod Pomorske policije "Kakan".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevidom, koji je obavio sudac Županijskog suda u Šibeniku Igor Ninić, utvrđeno je da je jedrilici "Kiel", koja je plovila pod hrvatskom zastavom, zbog nevremena pukla kobilica te se nakon prodora mora brod prevrnuo. Jedan od članova posade je pri prevrtanju pao u more, a ostala petorica ostala su pod jedrilicom, odakle ih je nakon kraćeg vremena izvukla posada druge jedrilice i odvezla u Šibenik.

U šibenskoj Općoj bolnici, gdje im je pružena liječnička pomoć, utvrđeno je da nitko nije ozlijeđen.

Jedrilica "Kiel", biogradskih registracijskih oznaka, plovila je od Božave prema Vodicama kao sudionik budimpeštanske regate "Miramar cup" .
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara