SUPERVIZOR NAMEĆE IZBORNI ZAKON U BRČKOM?

Supervizor Distrikta Brčko Henry Lee Clarke najavio je četvrtak da bi mogao nametnuti izborni zakon za Brčko ukoliko ga tamošnja Skupština neće biti u stanju sama usvojiti. L

"Bilo bi žalosno da ja moram proglasiti izborni zakon, ali Brčko ga mora imati", rekao je Clarke na konferenciji za novinare, dodajući da je jučerašnje napuštanje Skupštine zastupnika hrvatske nacionalnosti bila "greška".

"Da nisu izašli iz dvorane, mi bismo već imali izborni zakon. Ovako riskiraju lošije rješenje od onoga koje bi imali da su sudjelovali u glasanju", rekao je Clarke.

Hrvatski zastupnici napustili su sjednicu jer je odbačen prijedlog da se u izborni zakon ugrade zaštitni mehanizmi konstitutivnosti triju naroda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neslužbeno se doznaje, iz izvora bliskih Skupštini, da bi se Clarke u nametnutom zakonu ipak mogao opredjeliti za četiri ili pet sigurnih zastupničkih mjesta za svaki od triju konstitutivnih naroda. Hrvatski zastupnici, međutim, jučer su tražili šest sigurnih mjesta za svaki narod.

Skupština će nastaviti s radom u petak i pokušati usvojiti novi izborni zakon prije njegova nametanja, ali u radu neće sudjelovati hrvatski zastupnici.

(Hina) tb dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara