Suprug žene koja je uhićena zbog leša u škrinji: Pišu se velike laži

Suprug žene koja je uhićena zbog leša u škrinji: Pišu se velike laži
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

POLICIJA je danas održala tiskovnu konferenciju na kojoj su objavili detalje istrage o tijelu Jasmine Dominić koja je nestala 2000. godine, a koje je nakon 19 godina pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u selu Palovec.

Na pitanje je li samo uhićena sestra nestale Jasmine rekla da je u kontaktu s njom, glasnogovornik je na presici rekao da je više članova obitelji govorilo da je u kontaktu s Jasminom. 

"Policija je pregledala kuću 2005. godine. Bili smo više fokusirani na prostor izvan kuće, čak i na okolna mjesta, tada nismo imali indicija da se nešto moglo dogoditi unutar kuće. Mi smo od početka svaku informaciju o nestanku ispitivali. Nestanak je prijavila majka", rekla je međimurska policija.

Suprug uhićene: Teško nam je

Također, kazali su i kako su ih i poligrafska testiranja odagnala od toga da vjeruju da se nešto dogodilo u kući. Nisu htjeli otkriti je li i sestra bila na poligrafskom testiranju.

"Svojim izjavama odvlačili su nas na drugu stranu", kažu u policiji.

"Ne smijem ništa govoriti, tako su mi rekli u policiji. Bit će možda jednom prilike u budućnosti. No pišu se velike laži o tome da je isključena struja i da je počelo smrdjeti i slično. To nije istina. Svašta se sad govori u selu. Probajte nas shvatiti, teško nam je i čekamo da ovo završi", kazao je za emeđimurje I.S., suprug uhićene Smiljane, i odbio daljnji razgovor. Potvrdio je samo da je njegova supruga još u policiji. 

Sumnjaju na sestru

Davorin Zlatarek, odvjetnik osumnjičene, kaže da se njegova klijentica osjeća dobro, no da ne smije otkrivati nikakve detalje istrage, javlja reporter Dnevnika Nove TV.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu objavilo je priopćenje u kojem navodi kako sumnjaju da je žrtvu ubila njezina sestra.

"Proveli smo očevid te postoji osnova sumnje da je hrvatska državljanka (45) počinila kazneno djelo ubojstva hrvatske državljanke (1977.).  Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec. Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenima", objavilo je Županijsko odvjetništvo.

Mnogi se pitaju kako je jeziva tajna koju je skrivala škrinja u hodniku tako dugo ostala neotkrivena drugim ukućanima. Tek prekjučer razotkrio ju je zaručnik Smiljanine izvanbračne kćeri nakon što je u ulici nestalo struje i počeo se širiti strašan smrad, nakon čega se ova misterija, stara gotovo dva desetljeća, napokon počela rasplitati.

Priča postaje sve čudnija

Na brojna pitanja i dalje nema odgovora.

Jedna od čudnijih stvari je činjenica da je Jasminin nestanak prijavljen 16. kolovoza 2005. godine, dok se u službenoj evidenciji nestalih osoba ističe kako je djevojka nestala u kolovozu 2000. godine. Informaciju da je Jasminin nestanak prijavljen 2005. godine potvrdila je i policija. Postavlja se pitanje što se događalo u tih pet godina i kako je moguće da je u službenoj evidenciji nestanak zabilježen 2000. godine, dok je policija prijavu o nestanku primila 2005. godine.

Najveći misterij vjerojatno će uspjeti riješiti policija, a to je kako je moguće da je čak petero ljudi živjelo u kući u kojoj se nalazi škrinja s lešom djevojke. Iako su sestre u početku živjele same, Smiljana se udala i njezin suprug se uselio u kuću. Dobili su dvoje djece, a Smiljana je imala i kćer iz ranije veze. Škrinja nije bila skrivena u podrumu ili na nekom drugom mjestu. Naprotiv, kako je potvrdila policija, nalazila se u hodniku prizemlja kuće, ispod stepenica. Navodno je nitko nije koristio, ali je stalno bila uključena u struju.

Mještani se pitaju i kako je moguće da policija leš nije otkrila još 2005. godine kada su primili prijavu o nestanku. Iz policije tvrde da su kuću detaljno pretražili.

O detaljima stanja u kojem je tijelo pronađeno policija nije htjela govoriti. Zatražena je obdukcija nakon koje bi trebalo biti poznato više detalja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara