suradnja vlade i unicef-a na projektu protiv nasilja u školama

Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i regionalna izaslanica UNICEFa za Europu AnnLis Svensson potpisale su danas ugovor o suradnji u provedbi projekta "Za sigurno i poticajno okruženje u školama" kojim se Vlada obvezala da će projekt protiv nasilja, koji UNICEF provodi u 119 škola, poduprijeti s 300 tisuća kuna.

Svensson je izjavila kako je riječ o novom načinu rada u školama u borbi protiv nasilja a današnji ugovor predstavlja daljnje poboljšanje odnosa između hrvatske Vlade i UNICEF-a.

Izvijestila je da su za hrvatski model borbe protiv nasilja u školama zainteresirane i druge zemlje.

Istraživanje u Zagrebu pokazalo da je 100 tisuća djece svakodnevno izloženo nasilju svojih vršnjaka, a 20 posto djece doživi nasilje dva do tri puta tijekom svojega djetinjstva, istaknula je Jadranka Kosor.

Zahvalila je UNICEF-u na svemu što je učinio za hrvatsku djecu, posebice u ratno vrijeme, te izrazila zadovoljstvo što je ugovor potpisan baš tijekom Dječjeg tjedna u Hrvatskoj.

Za provedbu projekta u 119 škola UNICEF-u trebaju dva milijuna kuna od kojih je donacijama građana dosad prikupljeno 1,4 milijuna kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ugovoru, UNICEF će voditi medijsku kampanju za podizanje svijesti javnosti te provesti program u školama u koji će biti uključena obiteljska savjetovališta i 34 kluba mladih koji djeluju u Hrvatskoj.

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti obvezalo se pak da će osim financijske pružiti stručnu i konzultacijsku pomoć.

Na upit o izvješću Amnesty Internationala u kojem se tvrdi da postoji segregacija romske djece u Međimurju, Kosor je odgovorila kako nije vidjela izvješće ali smatra da je u razdoblju otkad je potpredsjednica Vlade i predsjednica Povjerenstva za Rome učinjeno puno.

"Romi su zadovoljni jer imaju svoje predstavnike, obišla sam romska naselja te se zauzela za izgradnju naselja u Donjoj Dubravi, a Vlada će i u buduće činiti sve da se poboljšaju životni uvjeti Roma", izjavila je Kosor.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara