Susret voćara Koprivničko-križevačke županije

U sklopu županijskoga obrtničkog i gospodarskog sajma, danas je u Križevcima otvoren Šesti susret voćara i Dan voća Koprivničkokriževačke županije, na kojemu su svoje su proizvode izložila 24 obiteljska gospodarstva i udruge vinogradara i voćara, te prerađivači voća, među kojima i koprivnička "Podravka".

Otvarajući Susret, koprivničko-križevački župan Josip Friščić rekao je da je u toj županiji sve veće zanimanje mladih obiteljskih gospodarstava za voćarstvo i vinogradarstvo, te da se iz županijskoga proračuna i novčano pomaže sadnja novih vinograda i voćnjaka.

Ravnatelj Hrvatskoga zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu dr. Ivan Katalinić najavio je da se u sklopu priprema za ulazak u Europsku uniju u Hrvatskoj namjerava poticati sadnja još 35.000 hektara vinograda i voćnjaka.

Na Susretu voćara u Križevcima danas su izabrani i nagrađeni i najljepše uređeni izložbeni stolovi. Kristalni pokal Hrvatskoga zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu dobili su učenici Srednje gospodarske škole u Križevcima. Drugo mjesto podijelila su obiteljska gospodarstva Ivana Lasića iz Carevdara i Stjepana Navoja iz Velikog Ravna, a treću je nagradu dobilo gospodarstvo Željka Martinčića iz Križevaca. Susret voćara nastavlja se sutra okruglim stolom o razvoju voćarstva u Koprivničko-križevačkoj županiji.

(Hina) xon yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara