Sutlić: Hloverka Novak-Srzić ostaje na mjestu glavne urednice

GLAVNI ravnatelj HRT-a Vanja Sutlić za Slobodnu Dalmaciju je izjavio da nije istina da će Hloverka Novak-Srzić otići s mjesta glavne urednice Informativnog programa HTV-a. Naime, naglasio je da u priči o njenom odlasku "nema ni trunke istine". Pa ipak, takvo što ne odgovora onome što se posljednjih dana naveliko priča po hodnicima hrvatske državne televizije.

Naime, priča o odlasku Novak-Srzić nije potaknuta svim njezinim akcijama uperenima protiv svojih podređenih kolega, nego njenim učestalim obolijevanjima zbog čega više vremena provodi na bolničkom liječenju nego na Prisavlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Isto tako, Sutlić je demantirao da bi u uredničku fotelju mogao zasjesti Goram Rotim, nekadašnji pomoćnik glavnog urednika Informativnog programa, ali i glavni Hloverkin protukandidat u rujanskoj borbi za mjesto glavnog urednika. Takvo što je opovrgnuo i sam Rotim.
Sutlić je kazao da se potonji na državni medij može jedino vratiti kao novinar, ali i pojasnio kako se s njim nikad nije razgovaralo o čelnim pozicijama.

Glasine o Hloverkinom odlasku pokrenulo je postavljenje Blage Markote na mjesto ravnatelja HTV, drži Sutlić. Naime, običaj nalaže da se nakon imenovanja novog ravnatelja svi urednici svoj mandat stave na raspolaganje, pa su se valjda neki od njih pobojali da bi mogli ostati bez svoje palice. Ali takvo što se neće dogoditi, ističe Sutlić, jer se Markota obvezao nastaviti smjerom kojim se odlučilo krenuti još po njegovu dolasku na čelno mjesto najvećeg hrvatskog medija.

Ig.M.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara