Sutra nastavak suđenja optuženima za ubojstvo Ivana Stambolića

U BEOGRADSKOM Specijalnom sudu za borbu protiv organiziranog kriminala u utorak se nastavlja suđenje optuženima za ubojstvo bivšeg predsjednika Predsjedništva Srbije Ivana Stambolića i pokušaj ubojstva Vuka Draškovića u Budvi 2000. godine, kad će se prvi puta u sudnici pojaviti i prvooptuženi za Milorad Ulemek Legija, koji se 2. svibnja nakon 14 mjeseci u bijegu predao policiji.

Ulemek bi se u utorak trebao izjasniti o optužnici, koja ga tereti za organiziranje otmice i ubojstva Stambolića 25. kolovoza 2000. godine i atentata na Draškovića 15. lipnja te godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je za Hinu izjavio zastupnik oštećene obitelji Stambolić, beogradski odvjetnik Nikola Barović, može se očekivati da će Ulemek i njegovi odvjetnici, jednako kao što su nedavno zatražili odgodu nastavka suđenja u procesu za ubojstvo premijera Zorana Đinđića (u kojem je Ulemek također prvooptuženi), i u ovom slučaju zatražiti odgodu kako bi se Ulemek upoznao s dosadašnjim tijekom postupka.

Osim Ulemeka, za sudjelovanje u ubojstvu Ivana Stambolića i pokušaju atentata na Draškovića optuženo je i nekoliko pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije, bivši načelnik Resora državne sigurnosti MUP-a Srbije Radomir Marković, bivši zamjenik načelnika Sigurnosno-informativne agencije (BIA) Milorad Bracanović, te bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije Nebojša Pavković, optužen da je stavio na raspolaganje helikopter VJ za bijeg počiniteljima atentata na Draškovića u Budvi.

Ivan Stambolić je nestao u Beogradu 25. kolovoza 2000. godine, a njegovo tijelo je nađeno u jami s vapnom na Fruškoj gori tijekom policijske akcije "Sablja", provedenoj nakon atentata na premijera Đinđića 12. ožujka 2003. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara