Sutra otvaranje 115 kilometara autoceste Zagreb-Split

NA AUTOCESTI Zagreb-Split sutra će biti otvorene dionice u dužini 115 kilometara, a 60-ak kilometara koje još ne zadovoljavaju sve sigurnosne aspekte bit će otvoreno kada se završe sve preinake i svi potrebni radovi, za desetak dana, doznaje se danas u Vladi.

Inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva utvrdila je da radovi na pojedinim dionicama, a riječ je o 60-ak kilometara od Male Kapele do čvora Ličko Lešće, nisu završeni do faze u kojoj bi zadovoljili sve sigurnosne aspekte za izdavanje uporabne dozvole, kazao je u telefonskoj izjavi za Hinu glasnogovornik Vlade Ratko Maček.

Hrvatska Vlada, zbog 315 poginulih na hrvatskim prometnicama tijekom ove godine, inzistira na zadovoljenju svih propisanih sigurnosnih mjera i prije toga neće se izdati uporabne dozvole, istaknuo je Maček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tako će sutra premijer Ivo Sanader otvoriti sve dionice koje zadovoljavaju sve sigurnosne aspekte, odnosno 115 kilometara na autocesti Zagreb-Split.

Ostalih 60-ak kilometara koliko se planiralo otvoriti, otvorit će se nešto kasnije, odnosno kada se završe svi potrebni radovi. Očekuje se da to bude završeno u idućih desetak dana, kazao je Maček.

U vezi s otvaranjem novih dionica u Banskim dvorima poslijepodne će biti održana sjednica Povjerenstva za ceste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara