Sutra počinje međunarodni festival "Queer Zagreb"

TRIBINE, izložbe, projekcije filmova koji nisu nikada prikazani u Hrvatskoj, te bogat kazališni repertoar samo su neka od obilježja međunarodnog multimedijskog festivala Queer Zagreb, koji će sutra početi u Zagrebu.

Festival traje šest dana, a, kako je istaknuo na današnjoj tiskovnoj konferenciji voditelj projekta Zvonimir Dobrović, Queer Zagreb predstavit će se kroz umjetnost, teoriju i aktivizam odstupanja od heteronormativnosti kao skupa tradicionalnih pravila utemeljenih na zadatostima rodnih uloga. Kako je rečeno, bit će to i prigoda da se propitaju usustavljeni društveni modeli postavljeni na odnosu roda i spola.

Sutrašnje otvorenje festivala počet će u Gavelli predstavom "Muškarci", koja se bavi propitivanjem muškog roda. Otvorenju će prethoditi izložba u MM Centru "Postsocijalistički queer identitet".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U subotu, nedjelju i ponedjeljk u Goethe institutu bit će organizirani okrugli stolovi posvećeni rodno-spolnoj tematici.

Organizatori najavljuju da filmofili neće ostati uskraćeni jer će u Kinoteci biti priređene kinoprojekcije dobrih filmova, kao što je primjerice "Prije noći" (J. Schnabel, 2000.).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara