Sutra presuda bivšoj pročelnici, pijana autom ubila čovjeka. Plakala je na sudu

Sutra presuda bivšoj pročelnici, pijana autom ubila čovjeka. Plakala je na sudu
Foto: Glas Istre/Fiuman

NA Županijskom sudu u Puli jutros je počelo suđenje bivšoj pročelnici za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Veri Begić, koja je optužena za izazivanje lanjske prometne nesreće na Istarskom ipsilonu u kojoj je poginuo 41-godišnji Igor Soldatić iz Umaga.

Na pripremnom ročištu prije manje od mjesec dana Begić je priznala krivnju pa je moguće da suđenje bude okončano već danas.

Begić je na sud došla u pratnji svog odvjetnika Milenka Škrleca iz Rijeke.

Danas je Begić na sudu plakala, rekla je da joj je žao i ispričavala se. Presuda će biti poznata sutra.

Otac poginulog: Očekujem veliku kaznu

Uoči rasprave Glas Istre je razgovarao s Valterom Soldatićem, ocem poginuloga, koji je rekao da očekuje veliku kaznu.

"Kaznu koja će biti opomena svima ostalima", rekao je Soldatić.

Uz oca, na raspravi su i drugi članovi obitelji poginuloga, dok je uz Veru Begić prijatelj.

Imala je 2 promila u krvi

Odvjetništvo tereti Begić da je 15. kolovoza prošle godine pod utjecajem alkohola, i to 1,92 promila, upravljala Peugeotom te na Istarskom ipsilonu, na čvoru Buje, izvan naselja Nova Vas, na prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, lijevim bočnim ogledalom udarila u lijevo bočno ogledalo Škoda kojom je, krećući se pravilno iz suprotnog smjera, upravljao 31-godišnji državljanin Slovenije.

Nakon toga je nastavila voziti u zabranjenom smjeru te je prednjim dijelom svog vozila najprije udarila betonsku zaštitnu ogradu koja razdvaja istočnu od zapadne kolničke trake, a potom je lijevim čeonim dijelom automobila udarila u prednju lijevu bočnu stranu Peugeota pulskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao Igor Soldatić, navodi se u optužnici. Vozač je uslijed silovitog sudara zadobio višestruke ozljede kojima je podlegao na mjestu nesreće. Njegova supruga i dijete prošli s lakšim ozljedama.

U vrijeme kad se dogodila nesreća na snazi je bio zakon koji je za ovo kazneno djelo predviđao maksimalnu kaznu od 12 godina, a minimum je tri godine.

Begić to nije bio jedini incident u prometu. Naime, u lipnju 2017. godine je i u Rijeci izazvala prometnu nesreću pod utjecajem alkohola te pobjegla s mjesta događaja. Policija ju je uhvatila pet sati nakon nesreće kada je napuhala 0,42 promila, odnosno 0,32 promila alkohola.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara