Sutra prosvjed pirotehničara usprkos sastanku u HFP-u

Sindikat zaposlenih na poslovima razminiranja započet će sutra u podne prosvjed na Markovu trgu bez obzira što je iz Vlade najavljen sastanak u Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) koji bi trebao razriješiti sudbinu državne tvrtke za razminiranje AKD Mungos.

Vlada je sazvala sastanak u HFP-u u četvrtak u 13 sati, na koji su pozvani sindikalni predstavnici, o "restrukturiranju poduzeća AKD Mungos i provedbi stečaja s preustrojem u cilju opstanka Mungosa kao poslovnog subjekta i zbrinjavanja viška zaposlenih na socijalno odgovoran način".

Potpredsjednik sindikata Niko Režić izjavio je Hini da će otići na sastanak u HFP, ali pirotehničari neće odustati od prosvjeda jer više ne vjeruju ničijim obećanjima.

"Dosta su nas varali, ovoga ćemo puta doći na Markov trg s opremom i vrećama za spavanje i nećemo se maknuti dok Vlada ne ispuni naše zahtjeve", kaže Režić.

Sindikalci traže da ih primi osobno premijer Ivo Sanader od kojeg traže rješavanje problema stečaja Mungosa, hitno upućivanje Zakona o razminiranju u saborsku proceduru i isplatu dvije zaostale plaće.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također zahtijevaju donošenje Granskog kolektivnog ugovora za poslove razminiranja kako bi se spriječili "mutni poslovi" privatnih tvrtki za razminiranje čije vlasnike optužuju da zgrću golemi novac, a financijski ne skrbe za svoje radnike.

Vlada u pozivu na sastanak pak tvrdi da "čini sve kako bi pronašla najbolje moguće rješenje za Mungos", čija je Uprava predložila stečaj s preustrojem kao trenutno jedino moguće rješenje.

Vlada napominje da pregovara s predstavnicima Hrvatskog centra za razminiranje o povećanju proračuna za razminiranje već za 2005. i o definiranju Nacionalnog plana razminiranja Hrvatske do 2009.

(Hina) xmd ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara