Sutra prosvjeduju bivši radnici "Borova" koji su u hrvatskom Podunavlju ostali živjeti nakon njegove okupacije

INICIJATIVNI odbor radnika bivšeg Kombinata gume i obuće "Borovo", koji su ostali živjeti u hrvatskom Podunavlju nakon njegove okupacije, najavili su da će sutra održati prosvjedni skup pred tvornicom u Vukovaru.

"Podupiremo odluku da radnici "Borova", hrvatski povratnici dobiju novac za otpremnine i ostvare svoja prava, ali takva prava tražimo i za sebe", navodi se u priopćenju Odbora.

Na prosvjedu zakazanu u 10 sati, kako je najavljeno, bit će pročitano prosvjedno pismo predsjedniku Stjepanu Mesiću, premijeru Ivici Račanu, ministru rada i socijalne skrbi Davorku Vidoviću, ministru gospodarstva Ljubi Jurčiću, predsjedniku Uprave "Borova" Ninoslavu Bajzi i vukovarsko-srijemskom županu Nikoli Šaferu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Inicijativnom odboru radnika bivšeg Kombinata gume i obuće "Borovo" koji su ostali živjeti u Podunavlju nakon 1991., po riječima predsjednice Odbora Ljubice Tepavac, nalaze se bivši članovi Udruženja radnika Kombinata koje također okuplja radnike Borova koji su nakon 1991. ostali živjeti u Vukovaru i okolici.

Po podatcima toga udruženja "bez prava na rad i prava iz radnog odnosa 1991. i 1992. odlukom Upravnog odbora Borova u progonstvu ostalo je oko 3500 radnika Borova koji su ostali živjeti na bivšem području UNTAES-a".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara