Sutra se u Zagrebu održava jubilarna 15. povorka ponosa: "Bit će najveća do sada!"

Sutra se u Zagrebu održava jubilarna 15. povorka ponosa: "Bit će najveća do sada!"

Foto: FAH

SUTRA će se u Zagrebu održati jubilarna 15. povorka ponosa ‘Zagreb Pride‘ pod sloganom „Još Hrvatska ni‘ propala!“. Očekuje se najveći Pride do sada, rekao je Antonio Dominik iz organizacije:

"Organiziramo ga u jeku napada na slobode medija, na radnička prava, udruge civilnog društva i potrebna nam je stvarno široka mobilizacija da ta svoja prava zadržimo."

Tema ovogodišnjeg skupa je obrana izborenih sloboda svih nas, ističu organizatori i pozivaju sve građanke i građane, a posebno sve obitelji, da se okupe na 15. Prajdu. Poruka ovogodišnjeg Pridea je jasna: Zajedničkom borbom doprinosimo stvaranju otvorenog društva temeljenog na solidarnosti, demokraciji, društvu različitosti, ljubavi i prihvaćanja, ističu organizatori te dodaju da postoji opasnost da se brojna postignuća i ljudska prava obezvrijede ili ponište:

"Da su prava za koja smo se borili u proteklih 15 godina, nekad nažalost doslovce i krvavo, sad ozbiljno narušena, i da nam je potrebna pira mobilizacija kako bismo osigurali da ta prava zadržimo." Okupljanje aktivista i svih onih koji žele podržati Pride je sutra kod Mimare u 15 sati:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Povorka kreće u 16. Idemo preko Savske, Frankopanske, Ilicom do Trga, onda nastavljamo Jurišićevom na Draškovićevu i na Ribnjak."

Promet će se u to vrijeme posebno reguilirati i zaustavljati. Iz ZET-a su javili da će se preusmjeravati i tramvaji. Nakon povorke gradom, organizatori Pridea su na Ribnjaku prirpemili završni program:

"Na Ribnjaku nas očekuju nastupi, a nakon Ribnjaka idemo u Močvaru na Pride Participaciju koju organizira House of flamingo. Ona počinje u deset sati."
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara