Sutra štrajk u petrinjskom "Slavijatransu"

U AUTOPRIJEVOZNIČKOM poduzeću "Slavijatrans" Petrinja, tvrtki sa 150-ak zaposlenih, sutra ujutro u 7 sati, zbog neisplate dvije zaostale plaće, započet će štrajk koji će trajati do ispunjenja uvjeta, priopćio je predstavnik dvaju sindikalnih podružnica u tom poduzeću, Samostalnog sindikata energetike, kemije i nemetala (EKN-a) i Sindikata prometa i veza Hrvatske Željko Klaus.

U postupku mirenja u "Slavijatransu", koji je vođen proteklih dana, prema riječima Klausa, "nisu ispunjeni zahtjevi radnika da im se do 18. srpnja isplate zaostale plaće za ožujak, travanj i svibanj ove godine u iznosu od oko dva milijuna kuna". Navodi da im je nakon najave štrajka, isplaćena samo jedna zaostala plaća, dok o isplati ostale dvije zaostale, a dospjele plaće, nije postignut dogovor.

Štrajkaški odbor priopćio je "da je predsjednik Uprave 'Slavijatransa' Miljenko Stuhne, u postupku mirenja, u kojem su sudjelovali sindikalni predstavnik Željko Klaus, te miritelj Viktor Gotovac kao predstavnik Gospodarsko-socijalnog vijeća, ne samo odbio zahtjeve za isplatom zarađenih plaća, već je ustvrdio kako nije u mogućnosti pronaći sredstva za isplatu zaostalih plaća i kako bi radnici trebali 'solidarnim radom' pripomoći očuvaju poslovanja tvrtke".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klaus je ponašanje predsjednika Uprave i većinskog vlasnika "Slavijatransa" Stuhnea nazvao "licemjernim i neodgovornim, jer Uprava nije napravila popis poslova koji se u vrijeme štrajka ne smiju prekidati, zbog čega je Štrajkaški odbor na jučerašnjem sastanku odredio autobusni vozni red koji će vrijediti za vrijeme štrajka".

Ujedno se Štrajkaški odbor ispričava putnicima i korisnicima ostalih "Slavijatransovih" usluga što će zbog štrajka imati određenih poteškoća.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara