šuvar: napad na članove srp-a u sisku ima političko značenje

Predsjednik Socijalističke radničke partije (SRP) Stipe Šuvar večeras je uoči predizbornog skupa u Sisku izjavio kako "sinoćnji napad na dvojicu članova njegove stranke dok su lijepili stranačke plakate s njegovim likom i porukom 'Dosljednost', ima političko značenje".

Šuvar je istaknuo kako je obavješten da je napadač osoba s narušenim zdravljem i zapitao "kako se takva osoba pola sata poslije ponoći našla na mjestu gdje su naši članovi lijepili plakate, je li slučajno da je imala bocu u ruci i još jednu u unutarnjem džepu, da je sa sobom imala skalpel i odvijač, te da je članove SRP-a napala nekoliko puta".

Tijekom dana Šuvar je u priopćenju za javnost izvijestio da je "u Sisku divljački napadnuto dvoje ljudi koji su lijepili njihove plakate", da je "jedan od napadnutih predsjednik Regionalne organizacije SRP-a banijsko-moslavačke regije i drugi na listi SRP-a u VI. izbornoj jedinici Miroslav Tadić, a drugi je aktivist SRP-a".

Miroslav Tadić za Hinu je izjavio da je "njega i njegovog kolegu dok su lijepili plakate SRP-a na tržnici Caprag u Sisku, napao njemu nepoznat muškarac te da ne može tvrditi da je riječ o politički motiviranom napadu", a da su mu danas u sisačkoj policiji kada je došao pitati je li napadač identificiran i što je poduzeto, rekli da je riječ o duševno bolesnoj osobi.

"Osobno ne mogu tvrditi da je riječ o politički motiviranom napadu, ali ne mogu niti tvrditi da se to nije dogodilo zbog toga što smo lijepili plakate SRP-a", izjavio je Tadić, dodavši da ne želi cijeli slučaj iskoristiti u propagandne svrhe.

Tadić je ispričao da je napadač izašao iz kafića, pitao ih imaju li mobitel, a kada su mu niječno odgovorili, počeo ih je vrijeđati i napao ih pivskom bocom, koju mu je Tadićev kolega izbio iz ruku. Onda ih je napao drugom pivskom bocom, zatim skalpelom, koji su mu također oduzeli, a onda je napao Tadića i treći put, s leđa, i ubo ga odvijačem. Oni su, po Tadićevim riječima, svladali napadača i otišli u svoj kombi, a napadač je tada razbio staklo kombija i udaljio se s mjesta događaja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tadić je rekao da je od ozljeda u jednom trenutku u bolnici izgubio svijest i povraćao te da je dobio 7 uboda odvijačem.

U sisačkoj bolnici pružena mu je medicinska pomoć, a o događaju je obaviještena policija čiji su pripadnici ubrzo došli i uzeli izjave. Nakon liječničke obrade poslan je kući.

Predstavnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Miroslav Horvat priopćio je da je "policija evidentirala da je sinoć, 20 minuta poslije ponoći, došlo do narušavanja javnog reda i mira te da su u tome sudjelovala tri počinitelja".

"Utvrđeno je da je riječ najprije o verbalnom, a nakon toga i fizičkom sukobu između njih, od kojih je jedna osoba, prema izvješću koje je policija dobila od sisačke Opće bolnice 'Dr. Ivo Pedišić', zadobila lakše tjelesne ozljede", izvijestio je Horvat, dodavši da je protiv trojice počinitelja policija podnijela prekršajne prijave.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara