SUZE I SREĆA NA PLESU Pogledajte kako su hrvatske vojnike iz misije u Afganistanu dočekali najmiliji

SUZE I SREĆA NA PLESU Pogledajte kako su hrvatske vojnike iz misije u Afganistanu dočekali najmiliji

Foto: MORH/M.Čoanović

KAKO su izvijestili iz MORH-a, pripadnici sedmog hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO misiji potpore miru "Resolute Support" u Afganistanu jučer su se vratili iz misije.

Sinoć su sletjeli na Pleso, a s njima su se iz Afganistana vratili i pripadnici Vojske Crne Gore, Armije Makedonije, Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Obitelji i prijatelji dočekali vojnike na Plesu

Sinoćnji povratak na Plesu je bio ispunjen emocijama jer su vojnike iz Afganistana dočekali prijatelji i članovi obitelji.


 


Pripadnike sedmog HRVCON-a na Plesu su dočekali i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra obrane RH pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Svečanom dočeku prisustvovali su i zapovjednik Hrvatske kopnene vojske brigadni general Siniša Jurković, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane brigadni general Mato Mikić, zapovjednik Zapovjedno operativnog središta brigadni general Krešo Tuškan, zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a brigadni general Tihomir Kundid te predstavnici MORH-a i OS RH te članovi njihovih obitelji, javljaju iz MORH-a.

"Stečena iskustva prenesite na kolege"

Izaslanik potpredsjednika vlade i ministra obrane RH i pomoćnik ministra obrane Zoran Piličić čestitao je pripadnicima sedmog hrvatskog kontingenta na profesionalno odrađenoj misiji, kojom, rekao je, ne predstavljaju samo Ministarstvo obrane i Oružane snage, već i svoju domovinu, priopćili su iz MORH-a.

"Svake godine iznova svjedočimo zahtjevnim i odgovornim zadaćama koje obavljate profesionalno i odgovorno. Pokazali ste još jednom onu prepoznatljivu hrvatsku crtu, humanost i razumijevanje za ljude i njihove običaje, pokazali ste čovječnost“, rekao je Piličić poručivši kako je ponosan na spoj iskustva i mladosti kojim se možemo dičiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što od vas očekujemo da iskustva koja ste stekli prenesete na svoje kolege koje će, uvjeren sam, nastaviti graditi sliku o pobjedničkoj Hrvatskoj vojsci", zaključio je Piličić.

Šundov zahvalio svim pripadnicima 7. HRVCON-a

Obraćajući se pripadnicima kontingenta, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izrazio je ponos i zahvalio svim pripadnicima 7. HRVCON-a na sudjelovanju u misiji u Afganistanu.

"Cijenimo vaš trud i dosljedno izvršenje postavljenih zadaća. I vi ste, kao i naši prethodni kontingenti, svoje zadaće izvršavali časno, profesionalno i vojnički. Vjerujem da će vam ovo iskustvo biti korisno u obnašanju dužnosti koje stoje pred vama", rekao je Šundov.

Također je naglasio i doprinos svih pripadnika kontingenta iz prijateljskih i partnerskih zemalja.

Zapovjednik 7. HRVCON-a NATO misije potpore miru "Resolute Support", brigadir Željko Ljubas, također je zahvalio svim pripadnicama i pripadnicima kontingenta na odlično i profesionalno odrađenoj zadaći te je iskazao zadovoljstvo što su se svi sretno vratili u domovinu.

Iz misije "Resolute Support" u Republiku Hrvatsku vratilo se 95 pripadnika Oružanih snaga RH, od kojih je šest žena, 28 pripadnika Oružanih snaga partnerskih zemalja i to 18 pripadnika Vojske Crne Gore, šest pripadnika Armije Makedonije, po dva pripadnika Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine te dva službena vojnopolicijska psa.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara