Suze nakon govora Krstičevića o Josipu: "Tvoji sin i supruga neće ostati sami"

Suze nakon govora Krstičevića o Josipu: "Tvoji sin i supruga neće ostati sami"
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U ZAGREBU je održana komemoracija za Josipa Briškog, hrvatskog vojnika poginulog u terorističkom napadu u Afganistanu. 

Posebno emotivan bio je govor ministra obrane Damira Krstičevića nakon kojeg Josipova obitelj, ali i brojni drugi koji su došli na komemoraciju, nisu mogli suspregnuti suze. 

"U ovom teškom trenutku želim u ime svih pripadnika MORH-a izraziti najdublju sućut obitelji. Ne postoje riječi koje mogu vratiti izgubljeni život. Ovakvi trenuci duboko pogađaju i javnost. Postavši pripadnikom HV nastavio je hodati putem kojim su hodali hrvatski branitelji putem za mir i slobodu. Zato mu neizmjerno hvala što je živio i radio prema idealima za koje su se borili branitelji u Domovinskom ratu.

Preimenovanje središta za međunarodne vojne operacije imenom Josipa Briškog

Naši vojnici koji sudjeluju u misijama, svjesni su složenosti svojih zadaća. Da se sigurnost Hrvatske čuva i daleko. U tim zadaćama naši vitezovi pokazuju hrabrost. Josip je bio uzoran vojnik, sin, suprug i otac. Bio je sve što mladi čovjek treba biti. Sad je postao više od toga. Postao je vječan i hoda s najvećim ratnicima u hrvatskoj povijesti. Kako Isus govori, veće ljubavi nema nitko od ove. Tko život položi za prijatelje. Svaki branitelj i vojnik svojim služenjem se svrstao među one kojima pripadaju posebna mjesta. Svi oni zaslužuju posebno priznanje od društva. Naši vojnici imaju srce, stav, oni su ratnici", rekao je Krstičević.

Najavio je da će se središte za međunarodne vojne operacije preimenovati imenom poginulog Josipa. 

"Josip se svojim životom i služenjem ubrojio među najbolje. U čast njega središte za međunarodne vojne operacije preimenovat ćemo u njegovo ime - Središte za međunarodne vojne operacije Josip Briški. 

"Tvoj sin i supruga nikada neće ostati sami"

On je položio svoj život za vrijednosti koje je živio. Za ideale u koje je vjerovao. Dao je najviše što je mogao. Dao je svoj život. Hvala ti za vjernost svojoj domovini i za odanost HV-u. Čvrsto vjerujem da nas čuvaš iz vječne domovine koja je na nebu", rekao je Krstičević.

Posebno je spomenuo Josipova sina i suprugu. 

"Tvoj sin i supruga nikad neće ostati sami. Uz njih će uvijek biti Hrvatska vojska. Neka ti je laka hrvatska zemlja", kazao je na rubu suza Krstičević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara