Sve je spremno, neviđen interes medija: "Sada je na građanima da pokažu da Hrvatska može bolje"

Sve je spremno, neviđen interes medija: "Sada je na građanima da pokažu da Hrvatska može bolje"

Foto: FAH

"TISUĆE i tisuće ljudi iskazalo je podršku današnjem skupu Hrvatska može bolje – to smo mi, građani Hrvatske koji želimo školu koja djecu oprema za zauzimanje svog mjesta u društvu. Želimo školu iz koje izlaze odgovorni građani koji stvaraju budućnost svoje zajednice.

>> VELIKI PROSVJED PODRŠKE REFORMI ŠKOLSTVA Hrvatska može bolje
 
Na Međunarodni dan roditelja, danas, u 18 sati će građani u Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Križevcima, Varaždinu, Poreču, Puli, Rijeci, Zadru, Splitu, Korčuli, Dubrovniku, ali i u Londonu, Parizu, Budimpešti i Šangaju jasno reći: Hrvatska može bolje!
 
Osim učenika Karla Horvata, učiteljica Ide Loher i Ane Hinić te učitelja Tonija Miluna, roditelja Ivane Kekin, glumaca Lukrecije Tudor i Adriana Pezdirca, predstavnika udruga Eli Pijace Plavšić i Nikole Bakete te predstavnika sindikata Sanje Šprem i Darka Šeperića, u programu prosvjeda će sudjelovati i Mješoviti studentski zbor Obraz i grupa Hladno pivo. Inicijativa Hrvatska može bolje građane podsjeća da je ovo miran prosvjed svih nas te da će na njemu sudjelovati i roditelji s djecom.

 
Jedino mi građani i građanke, stalnim i neumoljivim pritiskom možemo politiku prisiliti da počne donositi odluke u interesu naroda i napretka. Zato se vidimo danas u 18 sati jer Hrvatska može bolje!", priopćili su danas iz Inicijative Hrvatska može bolje, koja u 18 sati u 12 gradova u Hrvatskoj organizira prosvjede podrške kurikularnoj reformi.

Organizatori poručuju kako je sve spremno za prosvjed te je sada na građanima da pokažu žele li kvalitetnu obrazovnu reformu temeljenu na stručnosti.

Interes medija je, doznaje se, golem, a dolazak je dosad potvrdilo preko 15.000 ljudi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara