svečana uskrsna misa u đakovačkoj katedrali

Đakovački i srijemski biskup mons. Marin Srakić danas je u đakovačkoj katedrali predvodio središnje uskrsno misno slavlje, istaknuvši u propovijedi značenje Uskrsa, najvećeg kršćanskog blagdana.

"Uskrsli Krist živ je i djeluje u nama, za nas", istaknuo je biskup Srakić.

Kazavši kako se "ne možemo otrgnuti od naše stvarnosti, u kojoj postoji bol, zlo i smrt", biskup Srakić je kazao da "nas ne bi trebalo posve uplašiti jer znamo da nam se Bog pridružio na putovanju obnove svijeta. Sam se zajedno s nama založio za uskrsnuće ljudskoga roda".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"U ime uskrsnuća pozvani smo oslobađati svijet od taloga grijeha kao što su nepravde, nejednakosti, nasilje, izrabljivanje i krajnja bijeda u tolikim krajevima svijeta, pa i kod nas. Trebamo voditi brigu o onima koji trpe jer, osim osobne, uskrsnuće ima i društvenu dimenziju", rekao je biskup Srakić.

Istaknuo je kako se ovogodišnji Uskrs u najistočnijoj hrvatskoj biskupiji slavi u ozračju priprema za dolazak Svetog Oca u njezina dva grada - Osijek i Đakovo - 7. lipnja te pozvao vjernike da u što većem broju hodočaste na svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi Sveti Otac.

(Hina) sžup mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara