Šveđani na kameri uhvatili čudovište iz Velikog jezera

ŠVEDSKA verzija poznatog škotskog čudovišta iz jezera Loch Ness, zvanog Storsjoe ili čudovište iz Velikog jezera, uhvaćena je na objektivu nadzorne kamere. Legenda o čudovištu koje živi u Velikom jezeru u centralnom dijelu Švedske stara je gotovo 400 godina, a u jezeru je tijekom vremena viđeno preko 200 puta.

"U četvrtak u 12.21 sati, snimili smo pokrete živog bića. Nije to bio štap ili neka druga neživa stvar, u to smo sigurni", kazao je Gunnar Nilsson, šef udruženja vlasnika trgovina u Svenstaviku, prenosi AFP. U lipnju je oko jezera postavljeno šest nadzornih kamera, uključujući i dvije podvodne kamere, a čitav projekt "hvatanja" čudovišta dosad je koštao 43.000 eura.

Jedna osoba ima posao svakodnevno nadzirati što kamere snimaju iznad površine jezera i u samom jezeru. Snimke od jučer pokazuju zmijoliko biće kako naočigled pliva kroz mutne vode jezera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od kamera na biću je uhvatila i toplinski odraz, što jasno pokazuje kako se radi o živom biću", rekao je Nilsson i dodao kako mu se sve to činilo uzbudljivim te čak i spektakularnim.

Čudovište ili Storsjoe, prvi puta je viđeno još davne 1635, a u većini slučajeva, očevici pričaju o zmijolikom stvorenju s grbama, malom glavom veličine psa ili mačke, te zabačenim ušima. Uskoro se planira postaviti i 20 novih kamera oko jezera, uključujući i jednu koja bi bila uronjena na dubinu od 30 metara, kako bi mogla snimiti pokrete ispod površine u zimskom periodu, kad je površina jezera zaleđena.

B.V.
Foto: strosjoodjuret.nu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara