Svi ga žele, a on se ne da - Jokić za Index: "Neću u politiku"

Svi ga žele, a on se ne da - Jokić za Index: "Neću u politiku"

Foto: FAH

BORIS JOKIĆ, voditelj Cjelovite kurikularne reforme kojeg je smijenio najgori ministar u povijesti - Predrag Šustar, poželjna je "udavača".

Međutim, na žalost mnogih, Boris Jokić ne namjerava ući u politiku. To uporno ponavlja već neko vrijeme, a mišljenje nije promjenio.

Uspjeli smo ga dobiti na putu za Cambridge i samo nam je kratko rekao "u politiku neću sigurno".

Naime, nakon što su iz stranke Pametno javno izjavili kako bi voljeli vidjeti Borisa Jokića u svojim redovima, sad mu je podršku dao i predsjednik SDP-a Zoran Milanović.

On se na Facebooku oglasio o kurikularnoj reformi ističući da se ona mora nastaviti te da nema ništa protiv toga da "G. Boris Jokić nastavi voditi reformu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kurikularna reforma se mora nastaviti. Naša Vlada postavila je okvire i omogućila stručnjacima da rade na jednoj od najvažnijih reformi u povijesti Hrvatske. Nemam ništa protiv toga da g. Boris Jokić nastavi voditi reformu. Od rujna 2015. zaposleno je 450 mladih znanstvenika. Tako je radila naša Vlada. Još ih je 800 trebalo biti zaposleno, ali to je stalo. Nije bilo razloga da se to stopira, ali ova smijenjena Vlada HDZ-a i Mosta bila je potpuno izgubljena", napisao je jučer Milanović.

Nakon toga se tajnik stranke Pametno Ivica Puljak obrušio na Milanovića poručivši mu da se očito probudio iz zimskog sna.

"Vidim da se Milanović probudio iz zimskog sna i sada su mu puna usta obrazovanja. Čak je počeo spominjati da će on vratiti Borisa ponovo u igru, što bi mi iz Pametnog mogli, da smo uskogrudni kao oni, proglasiti krađom ideje. A dok je bio predsjednik vlade obrazovanje i znanost mu nisu baš bili prioritet. Pametno je jedini garant da će obrazovanje postati uistinu temelj društva. I da će se reforma provesti baš onako kako je to zamišljeno, što će predstavljati jednu novu sliku moderne i građanske Hrvatske", napisao je Puljak na Facebook.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara