Švicarac vozio autocestom kroz Srbiju 250,7 kilometara na sat

Švicarac vozio autocestom kroz Srbiju 250,7 kilometara na sat
Screenshot: Google street view

PROMETNA policija MUP-a Srbije zaustavila je u prethodna tri dana tri vozača zbog divljačke vožnje, a jedan od njih, švicarski državljanin, vozio je brže od 250 kilometara na sat, priopćio je danas srpski MUP.

Švicarskom je državljaninu izmjereno 250,7 kilometara na sat, a zaustavljen je na autocesti Beograd-Niš kod mjesta Osipaonica, u općini Smederevo.

Sudac za prekršaje izrekao je Švicarcu kaznu od 30 dana zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 120.000 dinara (7383 kn), a slijedi mu i osmomjesečna zabrana upravljanja motornim vozilima na teritoriju Republike Srbije.

U tunelu vozio 100 km/h preko ograničenja

Srpski MUP navodi još dva drastična slučaja divljanja na autocestama.

Tako je državljanin Belgije u tunelu na autocesti kod Pirota, gdje je brzina ograničena na 80 kilometara, vozio skoro 107 kilometara brže - 186,8 kilometara na sat.

Na istom mjestu zabilježen je i treći slučaj, kada je turski državljanin nakon izlaska iz tunela ubrzao na 183 kilometra na sat.

Sudac za prekršaje Belgijca i Turčina kaznio je s po 1200 eura (8860 kn) i devetomjesečnom zabranom vožnje u Srbiji.

Od početka godine na cestama u Srbiji dogodile su se 22.000 prometnih nesreća, u kojima je poginulo 310 ljudi, a uz prekoračenje brzine, najčešći uzrok je alkohol, podaci su Uprave prometne policije MUP-a Srbije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara