Svjetski ECDL Forum 2006. u Dubrovniku

UPRAVNI odbor ECDL Fondacije, kojeg sačinjavaju predstavnici ECDL organizacija Finske, Grčke, Irske, Italije, Slovenije i Velike Britanije odlučio je da se ovogodišnji ECDL Forum održi u listopadu Hrvatskoj.

Na skupu u Dubrovniku okupiti će se predstavnici ECDL Fondacije iz Dublina te nacionalni koordinatori i predstavnici iz 140 svjetskih zemalja sa svih kontinenata, u kojima se provodi ECDL/ICDL program.

Oni će predstavljati i više od 20.000 testnih centara i preko 6 milijuna polaznika ECDL programa širom svijeta da bi analizirali dosadašnje aktivnosti i usvojili strategiju daljnjeg razvitka ECDL sustava u svijetu. Održavanje ECDL Foruma 2006. u Dubrovniku veliko je priznanje Hrvatskoj, Hrvatskom informatičkom zboru, posebno njegovom ECDL.hr timu i testnim centrima, na dosadašnjem uspješnom provođenju ECDL programa u Hrvatskoj.

Iako je ugovor s ECDL Fondacijom potpisan u jesen 2003. do sada je u Hrvatskoj osnovano 28 testnih centara zahvaljujući kojima je u ECDL program uključeno više od 7.000 polaznika, od kojih je preko 4.000 osoba dobilo Europsku računalnu diplomu.

Uspješnosti ECDL-a u Hrvatskoj veliku je poršku dala odluka državnih tijela Republike Hrvatske o uvođenju ECDL programa u škole i državnu upravu te prihvaćanje ECDL certifikata od strane velikih organizacija kao što su INA, FINA i slično, kao jedinog mjerodavnog za provjeru znanja rada na računalu svojih zaposlenika.

Podršku ECDL programu, u obliku financiranja obrazovanja i provjere znanja za nezaposlene, dalo je Poglavarstva grada Zagreba, Zagrebačka županija i druge lokalne zajednice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara