Svjetski kongres zračnog prometa u Madridu neće biti otkazan

Svjetski kongres zračnog prometa u Madridu neće biti otkazan
Foto: EPA

SVJETSKI kongres o zračnom prometu i pripadajućoj industriji (World ATM Congress), na kojem bi trebala sudjelovati i služba hrvatske kontrole letenja, održat će se u Madridu u ožujku, kako je bilo predviđeno, bez obzira na strah od širenja koronavirusa iz Kine, objavila je organizacija. 

"Partneri World ATM Congressa – Udruga kontrolora zračnog prometa (ATCA) i Organizacija za civilnu zračnu navigaciju – pozorno nadgledaju situaciju s koronavirusom te uvode mjere za minimiziranje bilo kakvog potencijalnog utjecaja na World ATM Congress 2020", navedeno je u priopćenju kongresa.

"Kongres će se održati kako je bilo i planirano, od 10. do 12. ožujka, u Madridu", istaknuto je.

Nema razloga za otkazivanje

Priopćenje je objavljeno nakon što je u Barceloni otkazan Mobile World Congress (MWC), godišnja konferencija tehnološke industrije i telekomunikacija koja dovodi više od 100.000 posjetitelja. Taj je sajam otkazan zbog masovnog otkazivanja izlagatelja uplašenih mogućom zarazom koronavirusom iz Kine. Trebao se održati od 24. do 27. veljače.

Španjolske zdravstvene vlasti poručile su kako nema razloga za otkazivanje ni jednog događaja u Španjolskoj.

Menadžment World ATM Congressa poručio je kako će poduzeti sve mjere predostrožnosti kako bi izlagači i posjetitelji bili u "sigurnom i zdravom okruženju" te će slijediti preporuke Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), Centara za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC), kao i politike španjolskih vlasti te onih grada Madrida.

Kongres će se održati, kao i prošle godine, na sjeveru Madrida, u prostorijama sajma IFEMA, u blizini zračne luke Adolfo Suárez Barajas. Organizator očekuje 10-postotni rast posjetitelja u odnosu na prošlu godinu te više od 250 izlagača.

Bit će dodijeljene zdravstvene brošure

Posjetiteljima, izlagačima i osoblju na štandovima bit će dodijeljene zdravstvene brošure, a dodatno će biti pojačano čišćenje i dezinfekcija prostora s hranom, toaleta, mjesta sastanaka te ulaza i izlaza u prostorije, navedeno je u priopćenju. Posjetiteljima će biti dostupan sanitarni i dezinfekcijski materijal. Nadalje, na sajmu će biti i dežurna liječnička služba.

Na sajmu je zadnjih godina sudjelovala Hrvatska kontrola zračne plovidbe d.o.o., državna kompanija koja pruža usluge u zračnoj plovidbi. Ona bi za 25 dana trebala ponovo imati svoj štand u izložbenom prostoru koji tijekom sajma obiđu stotine zainteresiranih posjetitelja.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara