Svjetski stručnjaci održat će summit o SARS-u u Ženevi

SVJETSKI zdravstveni stručnjaci sastat će se sredinom lipnja u Ženevi kako bi razmotrili globalne strategije za kontrolu smrtonosnog virusa atipične upale pluća (SARS), objavila je u srijedu Svjetska zdravstvena organizacija.

Sastanak je najavljen za 17. i 18. lipnja, objavila je UN-ova zdravstvena agencija na web-stranicama.

SARS, čiji simptomi uključuju visoku temperaturu, suhi kašalj i teškoće pri disanju, usmrtio je dosad 236 osoba diljem svijeta. Vjeruje se da je potekao iz južnokineske provincije Guangdong, proširio se u obližnji Hong Kong, a potom preko putnika u 25 zemalja svijeta.

Kina će sudjelovati na summitu ASEAN-a o SARS-u

Kineski premijer Wen Jiabo priključit će se idući tjedan čelnicima zemalja južne Azije u Bangkoku, koji će pokušati pronaći način za obuzdavanje virusa atipične upale pluća (SARS), koja je dosad usmrtila više od 200 osoba i pogodila regionalna gospodarstva, objavio je tajlandski dužnosnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Visoki dužnosnik ministarstva vanjskih poslova izjavio je novinarima da će se Wen sastati s čelnicima Organizacije istočnoazijskih zemalja (ASEAN) na jednodnevnom sastanku u Bangkoku 26. travnja.

Os SARS-a je diljem svijeta umrlo 236 osoba, a oboljelo 4.200, otkad se bolest pojavila u Kini krajem prošle godine.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara