T. Tadić u Šibeniku za ministarstvo mora

POTPREDSJEDNIK HSP-a Tonči Tadić na konferenciji za novinare u Šibeniku, predstavljajući izborni program HSPa i sebe kao prvog kandidata na listi HSP-a u IX. izbornoj jedinici, rekao je da će se HSP drukčije odnositi prema moru kao najvećem hrvatskom bogatstvu te da će, u skladu s izbornim programom, tražiti da Hrvatska dobije ministarstvo mora umjesto dosadašnjeg Ministarstva pomorstva, prometa i veza.

On u Šibeniku nije želio govoriti o stajalištima HSP-a u vezi s krizom vlasti u tom gradu, već isključivo o izbornom programu HSP-a s tim da je upravo Šibenik odabrao za predstavljanje HSP-ova političkog i gospodarskog programa, posebno u vezi s priobalnim područjem.

Ponovio je kako je nužno proglasiti hrvatski gospodarski pojas umjesto sadašnjeg, kako je kazao, miš-maš rješenja. U tom kontekstu govorio je i o obalnoj straži tvrdeći kako se njezinu osnivanju nije se pristupilo dovoljno ozbiljno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska mora što prije osnovati obalnu stražu kako bi mogla dosljedno štititi svoje interese na moru, rekao je Tadić. Pozvao je ministra Šimu Lučina na javni TV dvoboj o konceptu osnivanja i djelovanju hrvatske obalne straže. Ideje Šime Lučina da se za potrebe obalne straže grade posebni, čak 30 metara dugi brodovi, u najmanju su ruku neracionalne.

Mišljenja smo da obalna straža mora biti glavna mirnodopska zadaća Hrvatske ratne mornarice. HRM mora koordinirati postojeću flotu pomorske policije i lučkih kapetanija, rekao je Tadić.

Ta stranka očekuje u IX. izbornoj jedinici, u kojoj će prvi na listi biti Tonči Tadić, odlične rezultate te predviđa da će čak dva njezina kandidata biti izabrana u Sabor.

Uopće ne sumnjamo u uspjeh, jer smo dobro radili, bili smo najaktivniji u Saboru, dosljedni i uvjerljivi. Potvrdili smo djelima da je HSP savjest Hrvatske pa uopće ne dvojimo da će nas kao takve prepoznati i birači, ocijenio je Tadić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara