Tadić: Demokratska stranka postaje "žestoka oporba" u srbijanskom parlamentu

NAKON odluke Demokratske stranke Srbije, Vojislava Koštunice, da podršku za funkciju predsjednika parlamenta i formiranje nove vlade zatraži od Socijalističke partije Srbije Slobodana Miloševića, Demokratska stranka postat će "žestoka oporba", kazao je u ponedjeljak potpredsjednik te stranke Boris Tadić.

Najavljena koalicija tri stranke demokratskog bloka - Demokratske stranke Srbije, G17 Plus Miroljuba Labusa i koalicije Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića i Nove Srbije Velimira Ilića - s listom "Socijalistička partija Srbije - Slobodan Milošević", bit će povijesni trenutak, jer se ponovo "uspostavlja vlast s Miloševićevim SPS-om nakon listopada 2000. godine", kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Demokratska stranka zadržava svako pravo za rušenje takve vlade u kojoj sudjeluje Socijalistička partija Srbije ", kazao je Tadić, objasnivši da se ta stranka "iz civilizacijskih razloga borila protiv Miloševićeva režima", a najavom potpredsjednika Demokratske stranke Srbije Dejana Mihajlova da će izabrati predsjednika parlamenta i dobiti podršku za formiranje vlade od Miloševićevih socijalista, "poništavaju se sve odluke 5. listopada 2000. godine", a za takav rasplet Demokratska stranka ne snosi krivnju.

"Posljedice ovakve odluke DSS-a, G17 Plus i koalicije SPO-NS jesu ulazak u novu vrstu komunikacije. Pretpostavljam da će predstavnici tih partija sada kontaktirati s nositeljem liste socijalista Slobodanom MIloševićem ", zaključio je Tadić.

Predsjedavajući parlamenta, najstariji zastupnik i član Koštuničinog DSS-a Velimir Simonović izjavio je u ponedjeljak poslijepodne agenciji Srna da će, s obzirom da je DSS osigurao podršku svom kandidatu za predsjednika parlamenta, konstitutivna sjednica Skupštine Srbije na kojoj će biti izabran predsjednik biti nastavljena u srijedu, 4. veljače.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara