Tadić osuđuje mjere Ashdowna u RS

Tadić osuđuje mjere Ashdowna u RS
PREDSJEDNIK Srbije Boris Tadić osudio je u petak mjere Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Paddija Ashdowna protiv čelnika Republike Srpske (RS) i istodobno kritizirao Vladu Srbije zbog politike prema Haškom tribunalu.

"Uvjeren sam da su i predsjednik Dragan Čavić i vlada RS i ministar vanjskih poslova Mladen Ivanić, ali i svi relevantni političari u RS, u potpunosti suglasni i opredijeljeni za punu suradnju s Haškim tribunalom, što podrazumijeva i odlazak svih optuženih u Haag", navodi se u Tadićevoj izjavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik Srbije je istodobno kritizirao vladu Srbije zbog neangažiranja te je upozorio na sve veći utjecaj partije Slobodana Miloševića na politiku vlade Srbije što , po riječima Tadića, "može trajno razoriti nacionalne i državne interese".

"Takva politika nas dodatno udaljava od suvremenog svijeta i uvodi u realnu opasnost nove politike sankcija međunarodne zajednice prema našoj državi, ali i prema Srbima u BiH", naveo je Tadić.

"Sve dok postoji neriješen problem ratnih zločina i naših međunarodnih obveza, do tada ćemo biti izloženi pritiscima i nećemo moći zaštititi bilo koji nacionalni interes - u RS, na Kosovu i Metohiji ili u strateškim gospodarskim pitanjima", dodao je Tadić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara