Tadić: Otvorena vrata za povratak Miloševićevog SPS-a u sustav vlasti

IZBOROM predsjednika Skupštine Srbije uz pomoć glasova socijalista Slobodana Miloševića "otvorena su vrata za povratak Socijalističke stranke Srbije u sustav zakonodavne vlasti", izjavio je u srijedu u Skupštini Srbije potpredsjednik Demokratske stranke Boris Tadić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dobro je da Srbija ima predsjednika Skupštine, ali nije dobro što ga je dobila glasovima SPS-a, stranke Slobodana Miloševića. To je poništavanje svih vrijednosti 5. listopada 2000. godine", rekao je Tadić. "Da je bilo više strpljenja i određene političke smirenosti, imali bismo dogovor stranaka demokratskog bloka oko zajedničkog kandidata", kazao je Tadić. On je dodao da njegovu stranku zanima što je bio uvjet SPS-a da podrži Dragana Maršićanina, potpredsjednika Demokratske stranke Srbije, za predsjednika parlamenta.

Prije početka sjednice, u srijedu ujutro, predsjednik Glavnog odbora SPS-a Ivica Dačić izjavio je novinarima da je uvjet za podršku 22 zastupnika te stranke kandidatu DSS-a bio da DSS javno kaže da neće pregovarati s Demokratskom strankom o formiranju vlade Srbije, a DSS je u srijedu ujutro priopćila da će biti formirana manjinska vlada, a da će pregovori o tome početi nakon izbora predsjednika Skupštine Srbije.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara