Tadija Opačak trčat će od Bukovlja do Đakova za mir u svijetu

´ĐAKOVO za mir u svijetu´ naziv je maratona koji će u nedjelju, 9. ožujka, od Bukovlja, pokraj Slavonskog Broda, do Đakova trčati maratonac Tadija Opačak.

To je najavljeno na današnjoj konferenciji za novinare u Đakovu, na kojoj su o značenju tog pothvata govorili gradonačelnik Zoran Vinković i maratonac, invalid Tadija Opačak.

´Želimo iskazati protivljenje mogućem novom ratu u svijetu i dati glas miru, kao jedinom rješenju za sve probleme´, rekao je gradonačelnik Vinković.

´Pedesetak kilometara dugu dionicu počet ću trčati u Bukovlju u 7,30 sati, a trku ću završiti ispred zgrade Gradskog poglavarstva u Đakovu u simbolično vrijeme ´pet do 12´. Njome sa svim svojim Slavonicima želim pokazati da smo za mir i protiv svake agresije´, rekao je Tadija Opačak, za kojim je u 12 godina trčanja više od 100.000 pretrčanih kilometara.

Pokrovitelj je trke Gradsko poglavarstvo Đakova, a sportski događaj ima humanitarni karakter jer će svi dobrovoljni prilozi građana i tvrtaka za tu prigodu biti uplaćeni u humanitarni gradski fond ´Za dječji osmjeh´ u korist kojega će se i Tadija Opačak odreći svoga honorara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara