Tajnik Odbora za branitelje HDZ-a: Ostojić je imao plan kako likvidirati Gotovinu

Tajnik Odbora za branitelje HDZ-a: Ostojić je imao plan kako likvidirati Gotovinu

Screenshot: HRT

TAJNIK Odbora za branitelje HDZ-a Josip Vidović za Studio 4 HRT-a objasnio je zašto njegova stranka podržava kandidaturu Mije Crnoje za ministra branitelja.

"Izradili smo program koji se odnosi na branitelje, program je jako dobar, došli smo do zaključka da bi pukovnik Mijo Crnoja mogao provesti taj program. Mi smo predstavili braniteljima u šatoru program, njima se program dopao. Išli smo kao prijatelji i ratni kolege da oni čuju o čemu se radi. Samo jedan dobar i kvalitetan pristup prema braniteljima rješava sve probleme. Bivši ministar Matić nije smogao snage i hrabrosti da dođe među branitelje da vidi što ih muči. Mi smo uvijek bili spremni razgovarati", rekao je Vidović.

"Određene strukture su radile na rastakanju svih domoljubnih vrijednosti"

"Treba vratiti dostojanstvo braniteljima i Domovini. Posljednjih petnaest godina određene strukture su radile na rastakanju svih domoljubnih vrijednosti, branitelji su ti prvi koji su stali u obranu tih vrijednosti. Mi mislimo da zbog toga treba otići u šator, da su tamo najvredniji hrvatski sinovi, junaci Domovinskog rata", nastavlja Vidović.

Ispričao je kako je i on sam desetak noći noćio u šator, ali ne kao član HDZ-a već kao branitelj jer je, kako je rekao, osjetio potrebu.

"Novi ministar treba biti jedan od branitelja, on ne smije nikad biti protiv branitelja. On mora zastupati branitelje. Ako bi slučajno branitelji počeli prosvjedovati, ministar treba doći među njih, a ne uzeti osiguranje. Hrvatski branitelji su razumni ljudi, tolerantni, u šatoru 450 dana provesti bez ijednog incidenta, bez ijedne uvrede, to su ljudi koji su kvalitetni, koji znaju razmišljati svojom glavom, koji vole Hrvatsku i narod", dodao je Vidović.

Ozbiljne optužbe na račun Ostojića

Vidović je svojedobno izjavio da se zapovjednici i generali moraju vratiti u sustav iz kojeg su istjerani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon rata su starije strukture, komunističke i udbaške, napravile plan gdje su iz svih institucija protjerale generale, umirovili su sve zapovjednike. Sjećate se da su generala Gotovinu proganjali, da je 2002. godine mislim Ranko Ostojić napravio plan kako uhititi generala Gotovinu, ako ga ne može uhititi da ga likvidira. Mi ne možemo dopustiti da se to više događa. Mi upravo mislimo da je Hrvatska došla u moralnu, duhovnu i financijsku krizu jer su iz svih sustava maknuti domoljubi", optužuje Vidović.

Smatra da je Matić bio loš ministar, a registar branitelja pogreška

Rekao je da je možda Matić napravio dobrih poteza ali on za njih ne zna.

"Njegov rad nije dobar, to će se osjetiti", komentirao je Matićev rad Vidović rekavši da je uskoro bivši ministar trebao stati na stranu Vukovaraca i reći Milanoviću da ne želi "vršiti agresiju na svoj grad".

"Pajčić je platio životom nakon tog nasilja. Hrvatska policija je nasrnula na hrvatske branitelje, Matić tada nije smogao snage, on je šutio", smatra Vidović.

Po njemu registar branitelja nije bio dobra ideja.

"Mi domoljubi smo oduvijek držali da nije potreba odavati registar branitelja jer se dovodi u nesigurnu situaciju hrvatske branitelje koji se nalaze u BiH i Srbiji", komentirao je Vidović koji smatra da će nova vlast vratiti dostojanstvo Hrvatskoj.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara