Talačka drama u Osijeku: 50-godišnjak oteo sina poznatog osječkog odvjetnika i još jednog muškarca

Talačka drama u Osijeku: 50-godišnjak oteo sina poznatog osječkog odvjetnika i još jednog muškarca

TALAČKA drama danas je potresla Osijek. 50-godišnji muškarac zatočio je dvije muške osobe u jednom poslovnom prostoru te je za njihovo oslobađanje tražio veći iznos otkupnine u eurima, doznaje se iz osječke policije.

Kako stoji u policijskom priopćenju oko 10 sati 50-godišnjak s prebivalištem u Osijeku uz ozbiljnu prijetnju pištoljem protupravno je zatočio dvije muške osobe u jednom poslovnom prostoru na području Osijeka te je za njihovo puštanje na slobodu zatražio veći iznos otkupnine u eurima.

Nakon pola sata pustio je na slobodu jednog od zatočenih muškaraca koji je imao zdravstvenih tegoba te preko njega od obitelji drugog zatočenog zatražio isplatu otkupnine u kratkom vremenskom roku uz ozbiljnu prijetnju da će otetu osobu ubiti.

Nakon što je udovoljeno njegovom zahtjevu počinitelj je u ranim poslijepodnevnim satima na širem području grada Osijeka pustio na slobodu i drugog oštećenog nakon čega je lišen slobode od strane pripadnika Specijalne jedinice policije Osijek.

U trenutku uhićenja počinitelj nije stigao pružiti otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje - pištolj kalibra 9 milimetara i cjelokupni iznos otkupnine.

U priopćenju se zaključuje kako prilikom uhićenja nije bilo ozlijeđenih osoba niti ugrožavanja sigurnosti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama, koje smo doznali od kolega iz Glasa Slavonije, jedan od otetih bio je sin Radoslava Arambašića, bivšeg odvjetnika glavne svjedokinje u slučaju protiv Glavaša Gordane Getoš-Magdić, također odvjetnik Vjenceslav Arambašić.

Iako policija nije precizirala mjesto zatočeništva, isto se, prema neslužbenim informacijama, dogodilo u odvjetničkom uredu Radoslava Arambašiča.

Policija nije željela na izvanrednoj konferenciji za novinare, koja je održana u 18 sati u Osijeku, kazati ime otmičara, no novinari Glasa Slavonije dobili su potvrdu od osobe bliske odvjetničkim krugovima u Osijeku kako se radi o Viktoru Tolju, vlasniku osječke mjenjačnice Vito.

On je, prema neslužbenim informacijama, zatražio 18.500 eura otkupnine, koliko je navodno trebala dobiti njemu bliska osoba u sudskom procesu u kojemu ju je zastupao Vjenceslav Aramabašić. No, sud nije presudio u njihovu korist, što je navodni razlog za današnji postupak Tolja.

A.H.
Foto: Ivan Sekol, Glas Slavonije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara