Talijan koji je BMW-om projurio kroz granični prijelaz Macelj uhićen u Imotskom

Talijan koji je BMW-om  projurio kroz granični prijelaz Macelj uhićen u Imotskom

POLICIJA je tijekom jutra, u blizini Imotskog, uhitila 38-godišnjeg Talijana, koji je jučer poslijepodne automobilom marke BMW Z4 Coupe samo projurio kroz granični prijelaz Macelj.

Talijan, za kojega se sumnja da je upleten u prijevare, uhićen je u Nebriževcu kod Imotskog, a uhićenju je prethodila prometna nesreća u kojoj je izgurao jedan osobni automobil sa ceste u Grbinama.

Policija je tad krenula u potjeru za njim. Nakon što su ga konačno sustigli, vozač BMW-a nije pružao otpor prilikom uhićenja.

Slovenci nam javili prekasno?

Luksuzni je sportski automobil kroz granični prijelaz projurio jučer oko 14.30 sati, ne obazirući se na policiju koja ga je pokušala zaustaviti.

Glasnogovornik Borovec jutros je raspolagao tek sa šturim informacijama o Talijanu, jer je kriminalistička obrada u tijeku, međutim prve informacije o uhićenom Talijanu hrvatska policija dobila je od  Interpola gdje je evidentiran radi više kaznenih djela. Navodno se u njegovom dosjeu nalaze kriminalna dijela kao što su zloporabe droga, napad na ovlaštene osobe, palež i nasilno ponašanja kao i prijevare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Borovec je također istaknuo kako kako hrvatska granična policija nije na vrijeme dobila dojavu od slovenskih kolega o tome da je Talijan probio granicu pa nisu stigli na vrijeme organizirati blokadu. Zbog ovog bjegunca policija je jučer u popodnevnim satima izašla na prometnice širom sjeverozapadnog dijela Hrvatske. 

Više će se znati nakon pretrage automobila

Još uvijek nisu poznati pravi razlozi zašto je automobil projurio kroz granični prijelaz i dao se u bijeg. Navodno se na to odlučio kad su slovenski granični policajci htjeli pregledati unutrašnjost njegova vozila, jer im je bio sumnjiv.

Prema riječima glasnogovornika Boroveca više će se znati nakon što se ispita unutrašnjost vozila uhićenog Talijana. Jutros je policija još uvijek čekala nalog za obradu, a bjegunac se nalazi u prostorijama policijske postaje u Imotskom.

B.V/D.M./I.Ć.
Foto: Ilustracija

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara