Talijani kod Imotskog švercali migrante, probili rampu kako bi pobjegli policiji

Talijani kod Imotskog švercali migrante, probili rampu kako bi pobjegli policiji
Ilustracija: Duško Jaramaz/PIXSELL

FILMSKA potjera za dvojicom Talijana koji su krijumčarili ukupno devet stranaca uspješno je okončana u nedjelju ujutro na širem području Imotskog.

Paolo A. (30) i Rosato C. (67) nakon ispitivanja su završili u istražnom zatvoru zbog opasnosti od bijega.

Kako piše Dalmacija Danas, njih dvojica imali su dogovor sa šest državljana Iraka te tri Afganistanca, da će ih od granice kod Vinjana Donjih prebaciti do Italije za 400 eura po osobi, dakle ukupno 3600 eura. Ilegalni migranti su ih doista u nedjelju ujutro čekali nedaleko od granice, kod Imotskog.

Potrpali migrante u aute pa krenuli u bijeg policiji

Kako su iz BiH ušli u Hrvatsku, jedan je potrpao pet Iračana u svoj Mercedes talijanskih registracija, dok je drugi u Renault Clio, također s talijanskim tablicama, ukrcao jednog Iračana te trojicu mladih Afganistanaca.

Krenuli su ravno prema autocesti A1, a policijsku patrolu koja ih je pokušala zaustaviti jednostavno su ignorirali. Tu je krenula potjera, Talijani su pokušali sve kako bi pobjegli policiji - čak su oko 7:40 praktički uletjeli na autocestu tako što su probili rampu pored naplatnih kućica.

Srećom, sve je završilo bez posljedica. Promet na A1 u nedjelju ujutro bio je gotovo nikakav pa je policija uspjela svojim vozilima blokirati daljnje kretanje Mercedesa i Renaulta u smjeru Zagreba.

Najmlađem od devet migranata, 19-godišnjem Afganistancu, ovo je čak šesti put da se pokušava domoći "obećane zemlje".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara